Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme...
Tarih
02/11/2012 15:34
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
10
Okunma
3024
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar;
Ekli örnek ile liste kutusu içinden seçilmiş olanı veritabanındaki ilgili tablodan nasıl silebilirim. Aramalarımda hep liste kutusu içinden veri silme var. Ben belirttiğim gibi seçilmiş olanı veritabanından silmek istedim, yapamadım.
Konu hakkında bilgilerinizi rica ederim.Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   listboxSilme.rar (Dosya Boyutu: 28,92 KB / İndirme Sayısı: 32)
Cevapla


dayday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
1
09/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
16/03/2014,18:45
Çözüldü 
incelermisin


Ek Dosyalar
.rar   listboxSilme.rar (Dosya Boyutu: 25,3 KB / İndirme Sayısı: 104)
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Merhaba sayın Dayday;
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
İş akışı metin kutusuna numara yazınca metin kutusu güncelleme sonraında o kayıt numarasındaki bütün eşleşenler getir sonra liste kutusundan seçileni sil gibi algoraitma düşünmüştüm.

Form1 in açılışına timer koyup bilgileri liste kutusuna getirmişsiniz. sonrasında ise Sil butonuna basınca metin kutusundaki değere eşit olanı sil demişsiniz.
Yani seçileni silmiş olmuyoruz.
Ben liste kutusu içinde seçili olanın silmek istemiştim. Bunun için sanırım liste kutusundan seçili olanın numarası bilgisini yakalamamız gerek. Bundan sonra bu bilgi ile tablodaki numarası eşit olanı sil gibi bir şey olmalı sanırım.
Tekrar teşekkürler.
Cevapla


dayday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
1
09/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
16/03/2014,18:45
Çözüldü 
yaptığım sil sorgusu oluşturmak kriter form1 deki label
form1 üzerindeki listbox sadce tabloya bağlı bilgi gösteriyor
form tımer olayında listbox için 1sn de bir resetlemesini istedim.
çünkü verinin silinmesinden sonra silinen veri listboxda kalıyordu
sil butonu sadece sorguyu çalıştırıyor.bu arada sorgu aynı kayıt no taşıyan ne kadar kayıt varsa siler
yerinizde olsam tabloda numara satırını kaldırırım onun yerine birincil anahtar olan ıd alanını kullanırum
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Yazdığınız sorgu listekutusundan seçilen veriyi silmiyor. Metin kutusuna girilen numara ile eşleşen kaydı siliyor. Verilerin liste kutusunda yenilenmesi fikri iyi bir fikir ama şu an için bu özelliğe ihtiyacım yok. Tabi ki ekstra bu bilgi içinde tekrar teşekkür ederim.
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Kullandığım numara bilgiside her kayıt için benzersiz bir bilgidir.
Konu hakkında öneride bulunacak değerli hocalarımızı bilgilerinide rica ederim.
Teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Photo İlişkili Tablolarda FORM üzerinden veri silme Mesut Kaytan 6 81 04/12/2016, 22:40 Mesut Kaytan
  Liste kutusu çift tıklama ile yeni form açmak nightashes 18 246 02/12/2016, 20:04 nightashes
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 107 29/11/2016, 20:24 nightashes
  Liste kutusuna tıklayınca metin kutusuna bilgiyi getirme nightashes 5 91 28/11/2016, 23:33 nightashes
  Liste kutusu seçiminde debug oluşmakta nightashes 3 74 28/11/2016, 21:27 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya