Listboxda simple multiselect ile query çalıştırma
Tarih
10/12/2009 14:51
Konu Sahibi
levent_tuzel
Yorumlar
6
Okunma
2503
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



levent_tuzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
17/12/2008
0
İzmir
Ofis 2003
30/12/2011,15:48
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,

bir tablo içerisindeki değerleri bir form içerisindeki listboxdan secilene göre çalışan bir query ile alabiliyorum.

Ancak listbox da multiselect seceneği ile ayni field deki birden fazla kaydı alamıyorum.

Multiselect i sectiğim anda query içerisindeki değer boş geliyor.

bana bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz?


Ek Dosyalar
.rar   access_2003.rar (Dosya Boyutu: 13,31 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Bildiğim kadarıyla, listbox'ta çoklu seçim sonuçlarını direkt olarak sorgudan kullanamıyoruz.
Kod yazarak, seçilen kayıtları kod ile işaretlemek veya başka bir tabloya kaydetmek gerekiyor.

Forumda arama kısmında çoklu seçim yazıp aratırsanız, farklı örnekler bulabilirsiniz.
Örneğin aşağıdaki konulardaki örnekleri inceleyebilirsiniz:

listbox 
listeden diğer bir listeyi çoklu seçimle süzme 
Bir kayıt grubunu işaretlemek 
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Bi de bu var
Check List Box 
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


levent_tuzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
17/12/2008
0
İzmir
Ofis 2003
30/12/2011,15:48
Çözüldü 
gönderdiğiniz örnekler için teşekkür ederim ancak ne yazık ki problemimi çözemedim. listview lardan seçilen öğeleri alabildim.
bunu yaparken gönderdiğiniz örnekten çok faydalandım.

gelgelelim aldığım bu değerleri sorguya eklediğimde sorgu yine çalışmıyor.
ben istiyorum ki "1" or "2" şeklinde alsın.
tabi queryde formdaki bir yerden aldırdığım için "1 or 2" şeklinde bir arama yapıyor tabiki bulamıyor.

Bu bağlamda sorum şu olacak.
textbox a aldığım bu değerleri sorguda nasıl kullanabilirim

Emek veren herkese şimdiden teşekkür ederim
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
select * from tablo where alanadi in (1,2,3)
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


levent_tuzel
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
17/12/2008
0
İzmir
Ofis 2003
30/12/2011,15:48
Çözüldü 
select * from tablo where alanadi in (1,2,3)
olarak tanımladığımda ise query kısmına yine "1,2,3" yazıyor.
yani parantez içerisindeki değeri ben queryde şöyle yapıyorum

select * from tablo where alanadi In ([Forms]![raporla]![secilmisler]) buda sorguda
select * from tablo where alanadi In ("1,2,3") şeklinde arama yapıyor textboxdan alınan değeri " ifadesiz nasıl kullanabiliriz.

eğer başarabilirsek örneğini buraya koyacağım faydası olur diye düşünüyorum

herkese iyi akşamlar
saygılarımla
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Buton İle Masaüstünden Video çalıştırma eyupakdas 3 228 12/05/2016, 16:57 eyupakdas
Çözüldü VBA ile program çalıştırma emir ustaoğlu 2 1.621 03/10/2015, 16:49 emir ustaoğlu
Çözüldü İsteğe bağlı sorgu çalıştırma-2 yorum70 4 469 24/03/2015, 23:47 yorum70
Çözüldü İsteğe bağlı sorgu çalıştırma yorum70 2 440 19/03/2015, 21:43 yorum70
Çözüldü form ve raporları webden çalıştırma kadirdursun 7 1.380 08/09/2014, 22:12 mehmetdemiral


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya