listbox temizleme
Tarih
24/03/2011 17:09
Konu Sahibi
gevezece54
Yorumlar
7
Okunma
2537
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gevezece54
Üye
Kullanici Avatari
Üye
16
4
17/03/2011
0
Tekirdağ
Belirtilmemiş
11/04/2013,08:51
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar sizlere sormak istediğim soru şu;

ben vt den okuduğum bilgileri listbox'a alarak görüntülüyorum ama bir sorun yaşıyorum. normal programlama dillerinde list1.clear komutu var ama ben Access ile bunu bulmadım bende bütün liste elemanlarını removeitem ile siliyorum ama bazen bu aşırı bir yavaşlamaya sebep oluyor bu sorunu nasıl halledebiliriz bu konuda bir bilgisi olan arkadaş varmı?

bir örnek vermek gerekirse

arama yapıldığımı kayıt sayımında 1000,
like '% değişken %' gibi kapsamlı bir şey kullandığımı düşünün ben bunları textbox'ın change olayına yazdığımda herseferinde listeye gelen elemanları listeye ekleyebilmek için eleman sayısı kadar bir for döngüsü açıp elemanları silip tekrardan ekleme işlemini yapıyorum buda programda oldukça yavaşlamaya sebep oluyor bunun önüne nasıl geçebilirim?


Ek Dosyalar
.zip   Kullanicilar.zip (Dosya Boyutu: 65,9 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:30
Çözüldü 
Örnek eklemeniz halinde süratli ve sağlıklı yanıtlar alabilirsiniz.

Site Kurallarından;
Alıntı:13-) Konuya örnek uygulama eklemek zorunludur. Örnek uygulamanın ismi "deneme.mdb", "örnek.accdb" şeklinde değil, uygulamanızı özetleyecek ve kullanıcı adınızı içeren isimde ekleyiniz.
Örn. "isletmedekihayvanlistesi_sledgeab.rar" içerisinde "isletmedekihayvanlistesi_sledgeab.mdb"
[Uyarı Puanı: +2]
Cevapla


gevezece54
Üye
Kullanici Avatari
Üye
16
4
17/03/2011
0
Tekirdağ
Belirtilmemiş
11/04/2013,08:51
Çözüldü 
dosyayı ilk mesaja ekledim
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Access'te listbox'ları doldurmak ve güncellemek, diğer dillere göre çok daha kolaydır
Liste kutularını direkt olarak tablo veya sorgulara bağlayabilirsiniz,
liste kutusunun sadece satır kaynağını değiştirdiğinizde liste kutusu otomatik olarak güncellenecektir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
Private Sub Aranan_Adi_Change()
Dim Kaynak
    Kaynak = "SELECT adi, sicil, sicil1 FROM kullanicilar"
    Kaynak = Kaynak & " Where adi like '" & Me.Aranan_Adi.Text & "*' Order by adi"
    Me.Kullanici_Listesi.RowSource = Kaynak
End Sub


Örneğiniz ektedir.



Ek Dosyalar
.rar   Kullanicilar_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 23,72 KB / İndirme Sayısı: 21)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
Me.Kullanici_Listesi.RowSource = ""
komutu bu listboxı temizler.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


gevezece54
Üye
Kullanici Avatari
Üye
16
4
17/03/2011
0
Tekirdağ
Belirtilmemiş
11/04/2013,08:51
Çözüldü 
bilgilendirme için teşekkür ederim... iyi çalışmalar dilerim
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Combobox'un içini temizleme ates2014 2 459 30/12/2015, 11:48 ates2014
Çözüldü listbox verikaynağına girilen ifade için hata uyarısı haliliyas 3 1.359 20/09/2014, 18:11 ozi1977
Çözüldü Listbox ve Toplu Kayıt Hk. rknbrlz 3 1.064 06/06/2014, 13:37 rknbrlz
Çözüldü Açılır Kutu Temizleme Sorunu redali 8 2.159 11/05/2014, 21:56 redali
Çözüldü Listbox seçilene göre adını nasıl gösterebilirim? redali 8 2.212 27/04/2014, 21:34 redali


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya