Listbox karakter
Tarih
20/06/2011 14:42
Konu Sahibi
TheWayEnd
Yorumlar
3
Okunma
1370
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



TheWayEnd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
79
20/06/2011
24
Bursa
Ofis 2003
12/10/2015,08:11
Çözüldü 
Listbox içine veri çekiyorum.Benim istediğim çektiğim verilerin içerisinde misal
<b> isareti var ise bulduğu itemları silsin istiyorum.

yani
listbox içerisinde
bas<b>as diye bir item var <b> bu karakteri gördümü o itemi silsin istiyorum

if listbox1.text= "<b>" then
listbox1.items.remove()
end if

gibi bir şey yazdım ama olmadı :S daha yeniyim lütfen yardım
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:51
Çözüldü 
Gördüğünde silmesinden kastınız ListBox içerisinden seçilen item eğer sizin belrilediğiniz kritere uyuyorsa silmesi ise;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim kriter As String
        kriter = "<b>"
        If ListBox1.Text = kriter Then
            ListBox1.Items.Remove(kriter)
        End If
    End Sub

şeklinde deneyebilirsiniz. İsterseniz kriteri bir TextBox'a da bağlayabilir ve form üzerinden <b> yerine başka değerlerde atayabilirsiniz.

Cevapla


TheWayEnd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
79
20/06/2011
24
Bursa
Ofis 2003
12/10/2015,08:11
Çözüldü 
benim istediğim listboxın içeriğinde olanları kendi tarayıp bulduklarını silsin otomatik olarak

birde buna istinaden birşey daha sorayım

listboxın içinde 2 tane aynı kelime varsa birini silsin birde bunun hakkında yardım istiyorum.sağolun
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Misal ListBox verileri bir tablodan aldığını düşünün

SQL satırı bu şekilde olacaktır

SQL Code
SELECT Tablo1.adi FROM Tablo1; 


ve Tablo1 de ki tüm adi kayıtlarını gösterecektir. Ancak ListBox ın veri kaynağını

SQL Code
SELECT DISTINCT Tablo1.adi FROM Tablo1; 


şeklinde yazarsanız aynı olan adi alanlarının sadece bir tanesini alacaktır.

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  VB.NET Metin Belgesinden Çekilen Veride Türkce Karakter Sorunu Mettleshade 2 55 06/12/2016, 18:03 Mettleshade
Çözüldü ListBox Ve TextBox ~~KaG~~ 6 2.614 14/10/2015, 13:12 atoz112
Çözüldü Türkçe Karakter Sorunu TheWayEnd 2 2.184 29/11/2012, 18:26 drummers
Çözüldü Listbox içindeki itemler için ayrı form açmak adrian 11 3.137 09/03/2012, 16:17 alpeki99
Çözüldü TextBox & ListBox TheWayEnd 10 2.649 22/06/2011, 22:39 TheWayEnd


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya