Kullanıcı Yetkisine Göre Form Açtırmak
Tarih
01/02/2009 20:14
Konu Sahibi
derebeyi
Yorumlar
10
Okunma
3396
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selamlar Sayın Hocalarım...

Kullanıcıları tanımlandırdım. Kullanıcılar için izinleri ayarladım. Herşey tamam. Sorun yok. Sınırlı Kullanıcının (Kullanıcı) gireceği formlarda değişiklik, ekleme, silme gibi değişiklikleri yapamaması için de şu kodu yazdım:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Private Sub Form_Current()

Dim SonKayit As String
Dim Yetki As String
Dim ctl As Control

SonKayit = DMax("[ID]", "[tblKullaniciLoglari]")
Yetki = DLookup("[txtKullaniciYetkisi]", "[tblKullaniciLoglari]", "[ID]=" & SonKayit)

If Yetki = "Yönetici" Then
Else

MsgBox "Sisteme Kısıtlı Kullanıcı olarak giriş yaptınız. Bazı işlemleri yapamazsınız.", vbInformation, "Lütfen Dikkat..."

Form.AllowAdditions = False
Form.AllowDeletions = False
Form.AllowEdits = False

End If

End Sub


Bu kodun aynısını Public Function YetkiKontrol() şeklinde yapıp formların Açıldığında olayına Call YetkiKontrol yazıp denediğimde hata alıyorum. Hata da şu:

Kod:
Compile error
Expected variable or procedure, not module


Nerde hata yapıyorum acaba?

Yukarıdaki kodu da ben yazdım.
Log kayıtlarının yazıldığı tablodan en son giriş yapan kişinin ID numarasına DMax ile buldum. Sonra gelen sonucu da Dlookup ile birleştirdim. Gelen değer "Yönetici" ile eşleşirse boş (Mesaj da verdirilebilir) değilse engellemeler falan...

Bu kodu her formumun başına yazmak istemiyorum. Bir defa modul oluşturur, istediğimde de çağırırım diye düşündüm ama bi türlü işin içinden çıkamadım.

Nerde hata yapıyorum anlayamadım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Kolay gelsin...

Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sayın derebeyi,
Keşke bir örnek gönderseydin. Şimdi denemek için örnek hazırlamak zorunda kalacağız, erindiğimizden de sana yardım edemeyeceğiz.
Bu arada modülden call ile çağırmak için global modül olması gerekiyor sanırım. Acaba hata o mudur?
Cevapla

derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam, Global olarak da denedim. Bi türlü olmuyor. Kodları direk yazınca oluyor ama Function, Public Function yapıp Call ile çağırınca bi türlü olmuyor.

Örneği eklemeyi düşündüm de, gerek yok gibi geldi. Neyse, örnek ekte hocam.

Çalışması gereken yer frmKurumBilgileri ve ona bağlı alt formlar...

Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   OZELTANI.rar (Dosya Boyutu: 118,26 KB / İndirme Sayısı: 69)
Cevapla

syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
Sn derebeyi, fonksiyonun ismini derebeyi yap ve öyle çağır düzelir Img-grin
resimresim
Cevapla

derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hemen deniyorum hocam... Img-grin

Valla bi de çalışırsaaaa... Roflmao
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
tabii ki çalışır. Doğru demiş. Fonksiyon ile modül aynı isim olunca karışır iş
Yalnız

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Else

Form.AllowAdditions = False
Form.AllowDeletions = False
Form.AllowEdits = False

End If


bölümü eğer kullanıcı yetkisizse hata veriyor.

Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 250 16/01/2017, 16:35 hknct
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 193 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 150 12/01/2017, 12:58 atoz112
  E-Okul sistemindeki linke kullanıcı girişi sağlamak idrisy 8 248 11/01/2017, 17:44 idrisy


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya