Kullanıcı Yetkisine Göre Form Açtırmak
Tarih
01/02/2009 20:14
Konu Sahibi
derebeyi
Yorumlar
10
Okunma
3361
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Selamlar Sayın Hocalarım...

Kullanıcıları tanımlandırdım. Kullanıcılar için izinleri ayarladım. Herşey tamam. Sorun yok. Sınırlı Kullanıcının (Kullanıcı) gireceği formlarda değişiklik, ekleme, silme gibi değişiklikleri yapamaması için de şu kodu yazdım:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Private Sub Form_Current()

Dim SonKayit As String
Dim Yetki As String
Dim ctl As Control

SonKayit = DMax("[ID]", "[tblKullaniciLoglari]")
Yetki = DLookup("[txtKullaniciYetkisi]", "[tblKullaniciLoglari]", "[ID]=" & SonKayit)

If Yetki = "Yönetici" Then
Else

MsgBox "Sisteme Kısıtlı Kullanıcı olarak giriş yaptınız. Bazı işlemleri yapamazsınız.", vbInformation, "Lütfen Dikkat..."

Form.AllowAdditions = False
Form.AllowDeletions = False
Form.AllowEdits = False

End If

End Sub


Bu kodun aynısını Public Function YetkiKontrol() şeklinde yapıp formların Açıldığında olayına Call YetkiKontrol yazıp denediğimde hata alıyorum. Hata da şu:

Kod:
Compile error
Expected variable or procedure, not module


Nerde hata yapıyorum acaba?

Yukarıdaki kodu da ben yazdım.
Log kayıtlarının yazıldığı tablodan en son giriş yapan kişinin ID numarasına DMax ile buldum. Sonra gelen sonucu da Dlookup ile birleştirdim. Gelen değer "Yönetici" ile eşleşirse boş (Mesaj da verdirilebilir) değilse engellemeler falan...

Bu kodu her formumun başına yazmak istemiyorum. Bir defa modul oluşturur, istediğimde de çağırırım diye düşündüm ama bi türlü işin içinden çıkamadım.

Nerde hata yapıyorum anlayamadım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Kolay gelsin...

Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sayın derebeyi,
Keşke bir örnek gönderseydin. Şimdi denemek için örnek hazırlamak zorunda kalacağız, erindiğimizden de sana yardım edemeyeceğiz.
Bu arada modülden call ile çağırmak için global modül olması gerekiyor sanırım. Acaba hata o mudur?
Cevapla


derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Hocam, Global olarak da denedim. Bi türlü olmuyor. Kodları direk yazınca oluyor ama Function, Public Function yapıp Call ile çağırınca bi türlü olmuyor.

Örneği eklemeyi düşündüm de, gerek yok gibi geldi. Neyse, örnek ekte hocam.

Çalışması gereken yer frmKurumBilgileri ve ona bağlı alt formlar...

Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   OZELTANI.rar (Dosya Boyutu: 118,26 KB / İndirme Sayısı: 69)
Cevapla


syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
Sn derebeyi, fonksiyonun ismini derebeyi yap ve öyle çağır düzelir Img-grin
resimresim
Cevapla


derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Hemen deniyorum hocam... Img-grin

Valla bi de çalışırsaaaa... Roflmao
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
tabii ki çalışır. Doğru demiş. Fonksiyon ile modül aynı isim olunca karışır iş
Yalnız

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Else

Form.AllowAdditions = False
Form.AllowDeletions = False
Form.AllowEdits = False

End If


bölümü eğer kullanıcı yetkisizse hata veriyor.

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 3 124 Bugün, 02:04 ozanakkaya
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 186 08/12/2016, 21:40 alpeki99
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 193 06/12/2016, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 341 30/11/2016, 12:01 donepezil


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya