Kullanıcı porola kodu hatası hakkında.
Tarih
03/10/2009 00:15
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
2287
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,18:50
Çözüldü 
Merhaba;

Örnekte kullanıcı adı ve şifresi ile ilgili bir uygulama hazırladım. Tabi kodları başka uygulamadan çekip kendi uygulamama ekledim. Birinci sıradaki kullanıcı adı ve şifresini kabul ediyor fakat diğerlerini kabul etmiyor. Kod hata veriyor.
Kodun neden çalışmadığını açıklayarak anlatabilirmisiniz. Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Copy of HATA KAPAĞI.rar (Dosya Boyutu: 26,17 KB / İndirme Sayısı: 2)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sayın Direnist
Şöyle yapsanız daha iyi olmaz mıydı?


Ek Dosyalar
.rar   HATA KAPAĞI_demiral.rar (Dosya Boyutu: 26,4 KB / İndirme Sayısı: 15)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,18:50
Çözüldü 
Teşekkür ederim Mehmet hocam.
Benim tamamen kopyala ve yapıştır olarak uygulama arayüzüme eklediğim bu kodlama ile yapılan çalışmada kesinlikle siz ne derseniz daha iyisi olur...Img-grin
yalnız çok merak ediyorum. Bir çok örneğe baktım. Hepsinde aynı kod ve tırnak ile açılıp yazılmış aynı açıklamalar ile çalışan bu kod herşeyi aynı yaptığıma inandığımı benim uygulamamda neden olmadı.
Hep şu satırın " If Me.şifre.Value = Dlookup ("Şifre", "tblsifre", "[ID]=" & Me.kullanıcıadı.Value) Then" ,
" Me.kullanıcıadı.value" kısmını işaret ederek hata verdi. Açıklarsanız çok sevinirim.
Birde hocam uygulamada intlogonatemps yardımı ile 3 kere hatalı giriş yapınca programı kapatan fonksiyon yada kod 3 kere doğru giriş yapsam bile programı kapatıyor. Bu konudada yardımınız isteyebilirmiyim ?
Teşekkürler.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
(03/10/2009, 13:53)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim tamamen kopyala ve yapıştır olarak uygulama arayüzüme eklediğim bu kodlama ile yapılan çalışmada kesinlikle siz ne derseniz daha iyisi olur...Img-grin
yalnız çok merak ediyorum. Bir çok örneğe baktım. Hepsinde aynı kod ve tırnak ile açılıp yazılmış aynı açıklamalar ile çalışan bu kod herşeyi aynı yaptığıma inandığımı benim uygulamamda neden olmadı.
Hep şu satırın " If Me.şifre.Value = Dlookup ("Şifre", "tblsifre", "[ID]=" & Me.kullanıcıadı.Value) Then" ,
" Me.kullanıcıadı.value" kısmını işaret ederek hata verdi. Açıklarsanız çok sevinirim.

Sayın direnist
Kopyala yapıştır ile yapmak yerine "dlookup" kelimesini formun arama kutusuna yazarak arama yaptırın. Orada benim ve birçok arkadaşımın yazı ve örnekleri gelecek. Dlookup kullanımını ordan öğrenin. Ezbere olmaz.
Ayrıca şunu belirteyim ben bu örnekte Dlookup kullanmadım. Açılan kutu ve onun Column özelliğini kullandım. İnceleyip öğrenebilirsiniz. Dlookup a göre çok daha kolay ve pratiktir.
Alıntı:Birde hocam uygulamada intlogonatemps yardımı ile 3 kere hatalı giriş yapınca programı kapatan fonksiyon yada kod 3 kere doğru giriş yapsam bile programı kapatıyor. Bu konudada yardımınız isteyebilirmiyim ?
Teşekkürler.

Buna hiç dikkat etmemiştim ama doğru yazılan bir şifre neden 3 kere doğru yazılsın ki? Çok önemli değil. Ancak hata varsa ortaya çıkan bir durumdur. Doğru olarak girildikten sonra ancak programdan çıkılıp tekrar gelinen bir ekranda 3 kez girmenin yanlış veya doğru olmasına bakılmaz yani. Hatalı girildiğinde işe yarayacağı için, diğer yöne bakılmamış. Bence bir sorun değildir. Uğraşmaya gerek yok.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,18:50
Çözüldü 
Teşekkür ederim Mehmet hoca...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 119 10 saat önce nightashes
  OLE server or ActiveX Control hatası temre 4 127 05/12/2016, 22:44 ozanakkaya
  Parametre girin hatası nightashes 3 56 04/12/2016, 23:07 Mesut Kaytan
  method or data hatası murat dikme 7 111 02/12/2016, 19:04 murat dikme
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 222 28/11/2016, 14:28 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya