Kullanıcı isminin veri tabanına otımatik kaydedilmesi.
Tarih
24/02/2012 12:56
Konu Sahibi
ahmet029
Yorumlar
10
Okunma
1675
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Merhabalar
Ekte yeralan çalışmamda kullanıcı adını seçip şifreyi doğru yazarak programa giren kullanıcının isminin formumdaki helpdesk personeli metin kurtusna otomatik gelmesi ve bu kullanıcının açtığı her kayıt için sabit kalmasını istiyorum tabi buradaki isim veri tabanımdada helpdesk personeli sütununa otomatik kaydedilecek.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şifre ahmet kullanıcısı için 3 diğer kullanıcılar için 123456 dır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar
son durum.zip
[943.97 KB]
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.731
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
29/11/2016,01:22
Çözüldü 
Çalışma bana ait bir açlışmadır ve zaten özgün çalışmamda bunu yapmıştım. Bunun için bir modülde global değişkenler tanımlayıp bunlara şifre ekranında değerler -isimler- aktarmış ve programın herhangi bir yerinde kullanılmasını göstermiştim. Bence siz örneğimi tekrar inceleyin. Bu arada programın herhangibir yerinde bir metin kutusuna

me.metinkutusu = kullaniciadiD

şeklinde aktif kullanıcı adını kullanabilirsiniz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Evet Mehmet hocam açılış formunu sizin örneğinizden aldım.Dediğiniz gibi yapıyorum ancak ne formdaki metin kutuma kullanıcı adı geliyor nede veri tabanımdaki helpdesk sütununa metin kutsununda Ad # hatası veriyor.örneğimde yapmanızı istesem .Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.731
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
29/11/2016,01:22
Çözüldü 
Bakıyorum hemen. Bilgi vereceğim size.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.731
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
29/11/2016,01:22
Çözüldü 
Çalışmanızdaki söz konusu form üzerine bir metin kutusu koydum ve açılış olayına da me. metinkutusu= kullaniciadiD yazdım. Sorunsuz olarak kullanıcı adını değişkenden getirdi. Fakat sizin IDHelpes alanındaki Helpdestek personeli verisi tabloda "sayı" olarak oluşturulduğu için ve ilişkilendirildiği için hata veriyor. Önce tablonuzu ve ilişkilerinizi düzeltiniz. Eğer bir açılan kutu içerisine kod ile veri yollayacaksanız öncelikle sütun biçiminde olan ve tablo alanına sayıları Id olarak kaydeden yapıdan vazgeçmelisiniz. Doğru bir yöntem olmakla birlikte bizim yapmak istediğimiz iş için uygun yapı değildir. Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.731
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
29/11/2016,01:22
Çözüldü 
Bir başka yöntem olarak -daha uzun ve kulağı tersten göstermek gibi olacak ama- değişkeni de sayısal veri olarak almak mümkün olabilir. Bunun için logon ekranındaki değişkene atanan "kullanıcı adı" bilgisini "kullanıcı id" olarak tasarlamak gerekir. Eğer o şekilde yapılırsa sorunsuz olarak bu alana "sayı" değeri yollanabilir. Denemeniz lazım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 124 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Kullanıcı girişi, yetki verme. Tale Talibov 10 422 30/09/2016, 22:38 Tale Talibov
  Her Kullanıcı Kendi Formunu Açma dayko 8 288 22/08/2016, 17:35 atoz112
Çözüldü otomatik kullanıcı ekleme cemalll 3 383 27/12/2015, 07:53 cemalll
Çözüldü kullanıcı sayısını kısıtlama emir ustaoğlu 6 568 16/09/2015, 14:22 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya