kritere göre form rapor açmak
Tarih
01/12/2009 22:48
Konu Sahibi
firdevs
Yorumlar
17
Okunma
3552
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Sayın hocalarım
Birincisi...ekteki örnekte alt form üzerinde cari_kod'a çift tıkladığımda o satırdaki tüm bilgileri görebileceğim formu açmasını istiyorum (yaptım ama tam olmadı) Başka yolla yaptım ama bunu bulmak istiyorum.
İkincisi...yine aynı yerde cari_isme çift tıklayarak seçtiklerimi listeye aktarmak sonrada seçim sayısı yazarak yazdığım sayı kadar aynı raporu tekrarlamasını istiyorum.
Ben seçme işini tabloya secim alanı ekleyerek yaptım ama sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.(şu anda o alanda kritere göre form açma kod denemeleri var. Ama başarısız.)
Kod örneklerini inceleyip yapmaya çalıştım ama olmadı. Bu bana temel olacak.
yardım ederseniz çok memnun olacağım. Herkese selamlar.
(Uzun bir ayrılıktan sonra sizleri yanımda hissetmek çok güzel)
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,15:11
Çözüldü 
Fazla ayrıntılı bakamadım ancak çift tıklama olayını hallettim. Raporu istediğim sayıda yazdırayım demişsiniz onu online kod bankamızda aratırsanız örnek kodu bulabilirsiniz. Ben yine her ihtimale karşı elimdeki başka bir dosyayı daha ekleyeceğim.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
stLinkCriteria = "[Cari_Kod]=" & Me![Cari_Kod] çalışmıyor
stLinkCriteria = "[Cari_Kod]='" & Me![Cari_Kod] & "'" çalışıyor
Çok teşekkür ederim
eksik işleç deyip duruyordu bir tepesine tırnak atmak gerekiyormuş Img-grin
Peki ismin üzerine tıklayınca neden hata veriyor? Orda neyi eksik yazmışım?
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,15:11
Çözüldü 
Cari kod alanı String tipte olduğu için tek tırnak içine almanız gerekiyor. Eğer sayı tipinde bir alan olsaydı tek tırnak kullanmaya gerek kalmazdı.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Teşekkür ederim bu türlü açıklamalar ancak bize yol aldırır.

Kod:
DoCmd.OpenReport "Rapor1", acViewPreview  DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , 3

kod bankasında bunu buldum
burada sayıyı koda yazmak yerine

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub Komut45_Click()
On Error GoTo Err_Komut45_Click

    Dim stDocName As String

    stDocName = "R_kargo"
    DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview

Exit_Komut45_Click:
    Exit Sub

Err_Komut45_Click:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_Komut45_Click
   End Sub

bu kod rapor açıyor buna

Kod:
DoCmd.OpenReport "R_kargo", acViewPreview  DoCmd.PrintOut acPrintAll, , , , me.kopyasayısıbox value


gibi bir ilave nasıl yapabilirim?
Yani aktif form üzerinde rakam yazdığım kutudaki sayıyı alsın.
Teşekkürler iyi geceler

Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,15:11
Çözüldü 
Nasıl ki yukarıda kodlarınız içinde rapor adını bir değişkene atıyorsunuz:

Kod:
Dim stDocName As String
stDocName = "R_kargo"


ve daha sonra rapor adını yazmadan sadece değişkeni

Kod:
DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview


kodunda olduğu gibi stDocName ile getiriyorsunuz aynı şekilde kaç adet kayıt yazdırılacaksa o zaman o metin kutusunu bir değişkene atayıp kayıt sayısı yerinde de o değişkeni kullanmanız çözüm olabilir.

Siz bir uğraşın olmazsa biz adım atarız Img-grin

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 262 03/12/2016, 00:13 m_demir
  Liste kutusu çift tıklama ile yeni form açmak nightashes 18 235 02/12/2016, 20:04 nightashes
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 330 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 89 29/11/2016, 21:39 maras321
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 204 29/11/2016, 14:14 atyaty


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya