Koşula bağlı toplam almak
Tarih
19/10/2013 11:51
Konu Sahibi
mesutyagmur
Yorumlar
6
Okunma
1551
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mesutyagmur
Mesut
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
M.... Y....
41
24/10/2011
Adana
-
27/03/2014,13:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba ,
Accesde yeni birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Tablomda İskonto1 ve iskonto 2 diye alanlarım var. Eğer iskonto1 ve iskonto 2 boş ise 1 ile çarpmasını istiyorum, iskonto oranları var ise toplamdan iskonto düşmesini istiyorum. Aşağıdaki komutla birleştirmek istiyorum.


=([miktar]*[fiyat])+([miktar]*[fiyat]*[kdv]/100)
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Eğer iskontolar boş ise neyi 1 ile çarpacaksınız? Niye çarpacaksınız? Eğer iskonto yoksa yoktur zaten çarpmaya/çıkarmaya gerek olmaz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba..

alpeki99'un mesajına ilavaten; eğer iskonto var ise resmi faturalandırmalarda KDV ilavesinden önce hesaplanmalıdır.. KDV, iskontolu toplam sonrası ilave edilmelidir.. Bu şekilde formülize etmek sanırım daha mantıklı olur..
Cevapla

sonerdursun
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... D....
91
30/10/2008
16
Yozgat
Ofis 2013 32 Bit
13/01/2017,18:06
Çözüldü 
İskonto yaparken oran kullanıyorsan sitedeki fatura örneklerini incelemeni tavsiye ederim .
Örneğin ;
100,00 tl net fiyatı olan bir üründen 2 değişik şekilde indirim yapmak istediğini varsayalım 1.indirim %10 nakit indirimi olsun 2.indirim %3 sürekli müşteri indirimi olsun işlem yaparken
1.indirim 100,00*10/100= 90,00
2.indirim 90,00*3/100=87,30
Gibi sıraylamı indirim yapman gerek veya toplam indirimi 1 seferdemi yapman gerek iki yöntemde sonuç farklı çıkar öncelikle durumunu anlatan bir örnek hazırlarsan sitedeki arkadaşlar daha kolay cevap yazacaklardır.
100,00*13/100=87,00
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Eklediğim örnek işinizi görmeyebilir. Belki sektörel farklar ya da özel bir durum olabilir bilemiyorum. Maksat işin mantığını gösteren bir örnek eklemek.


Ek Dosyalar
.rar   FaturaHesaplama.rar (Dosya Boyutu: 23,5 KB / İndirme Sayısı: 29)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Sayın mesutyagmur olumlu veya olumsuz geri dönüş yaparsanız memnun oluruz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 184 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 148 12/01/2017, 12:58 atoz112
  kayıtlar arası koşula göre sayma ve eksiltme safakben 10 268 07/01/2017, 17:17 safakben
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 206 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 331 26/12/2016, 11:38 raburabu


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya