Komutları birleştirme
Tarih
22/12/2010 09:30
Konu Sahibi
silka
Yorumlar
2
Okunma
1262
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
13/06/2016,15:59
Çözüldü 
Hayırlı günler saygıdeğer hocalarım.
Üzerinde çalıştığım bir program var ve butonlarla şifreli bir web sayfasından veri alıyorum. Yalnız bunu yapmak için 4 butona sırasıyla tıklama yapmam gerekiyor. Bunun nedeni de web sayfasındaki linklerin açılma süreleri. Mesela 1.ye tıklayıp hemen 2.tıklarsam bazen hata veriyor. çünkü linki açmamış oluyor. Acaba bu olayı tek butona veya azamiye indirme imkanımız ve aralarına süre olayı koyma durumumuz olabilirmi? Komutlar sırasıyla aşağıdadır.
1.
Private Sub Komut84_Click()
WebBrowser1.Navigate2 "https://kps.nvi.gov.tr/Mernis.KPS.Web.UI/QueryResidanceAddressFromIdentificationNumber.aspx"
End Sub
2.
Private Sub Komut83_Click()
WebBrowser1.Document.All("inputList_ctl01_input0").Value = Me.TC
WebBrowser1.Document.All("ctlList").Click
End Sub
3.
Private Sub Komut87_Click()
WebBrowser1.Document.getElementById("Grid_ctl02_Imagebutton1").Click
End Sub
4.
Private Sub Komut96_Click()
On Error GoTo Err_Komut96_Click
Me.MAH.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlMahalle").innerText
Me.SOKAK.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlCsbm").innerText
Me.DIS.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlDisKapiNo").innerText
Me.IC.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlIcKapiNo").innerText
Me.ADRES.Value = Me.MAH.Value & " " & Me.SOKAK.Value & " " & "N:" & Me.DIS.Value & "/" & Me.IC.Value
If Me.ADRES.Value = Me.ADRES2 Then
MsgBox "Adres Bilgileri Günceldir."
Else
MsgBox Me.ADRES.Value
If MsgBox("Adres Bilgilerinde Farklılıklar vardır. Güncelleme yapmak istiyormusunuz.", vbYesNo + vbQuestion) = vbYes Then
Me.ADRES2 = Me.ADRES
Exit_Komut96_Click:
Exit Sub

Err_Komut96_Click:
MsgBox "Kişinin Resmi Adresi İlçeniz Sınırlarında değildir."
Resume Exit_Komut96_Click
End If
End If
End Sub
Web sayfası sizlerde açmaz çünkü sadece ip üzerinden açıyor.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,11:17
Çözüldü 
Bu sıralarda her örnekte bekleme ihtiyacı oluşuyor nedenseImg-grin Son 3 konuda da aynı kodları kullanmam gerektiImg-grin))

Bir fonksiyon yazın ve kodların arasına yerleştirin.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Public Sub Bekle(süre As Double)
 Dim baslama
 baslama = Timer
 Do While Timer < baslama + süre
    DoEvents
 Loop
End Sub


artık kodlarınız arasında bekle(2) gibi süre vererek beklemeleri sağlayabilirsiniz. Örneğin:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Private Sub Komut84_Click()
WebBrowser1.Navigate2 "https://kps.nvi.gov.tr/Mernis.KPS.Web.UI/QueryResidanceAddressFromIdentificationNumber.aspx"
End Sub

bekle(4)

Private Sub Komut83_Click()
WebBrowser1.Document.All("inputList_ctl01_input0").Value = Me.TC
WebBrowser1.Document.All("ctlList").Click
End Sub

bekle(5)

Private Sub Komut87_Click()
WebBrowser1.Document.getElementById("Grid_ctl02_Imagebutton1").Click
End Sub


gibi... Gerçi her sub satırı kodları otomatik olarak bölümleyecek ve tek bir sub altında olmayacaktır ama pratikte nasıl uygulanır denemedim -çünkü örnek vermemişsiniz- ama yazdıklarım bir fikir verir umarım.

Bu arada belirteyim ki daha önce buna benzer bir çalışmayı daha farklı bir şekilde yapmıştım. Webden gelen veriyi bir metin kutusuna gönderdim ve o metin kutusunun sıfır ya da null özelliği kalmadığından bu durumu kullanarak if...then ile diğer eylemi başlattım. Sanıyorum tc kimlik doğrulama ile ilgili bir örnekti. Aile hekimliği sayfasını kullanmıştım. "Eskisi çalışmaz" diye arayabilirsiniz.
Kolay gelsin.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
13/06/2016,15:59
Çözüldü 
sağolun hocam bu bekle komutu işimi çözdü ellerinize sağlık.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Üç farklı alandaki değerleri tek bir alanda birleştirme. kouzo 14 837 01/02/2016, 20:02 atoz112
Çözüldü Güncelleştirme Sonrası Olay Yordamına farklı İki kodu birleştirme. fascioğlu 2 379 18/11/2015, 15:01 fascioğlu
Çözüldü Uzman sorusu! Alan içeriklerini birleştirme aliyuzen 7 667 23/06/2015, 20:50 atoz112
Çözüldü Access tablo birleştirme gate34 21 2.466 14/04/2015, 17:55 gate34
Çözüldü Sorgu alanları alt alta birleştirme firtina 2 597 29/01/2015, 05:22 firtina


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya