Kodda Klasörleri Listeletme
Tarih
06/11/2010 17:51
Konu Sahibi
erdem55
Yorumlar
21
Okunma
3496
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
04/06/2015,13:53
Çözüldü 
İnternette bulduğum küçük bi kodla biraz uğraşıp bazı düzenlemeler yaptım fakat ne yaptıysam gösteridiğim yoldaki klasörleri listeletemedim. en son demem xlsx uzantılarını listelemekti ama aynı işlemi DIR uzantı için denediğimde işe yaramıyor. Şimdiden yardımlarınız için tşkler.


Ek Dosyalar
.zip   Dosya.zip (Dosya Boyutu: 19,76 KB / İndirme Sayısı: 9)
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Arkadaşlar rica ediyorum, lütfen Site Kurallarına uyalım. Bu şekilde cevap alamayacağınızı tahmin etmeniz gerekirdi. Örnek ekleyin ve sorun lütfen...
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Ekteki örneği inceleyin lütfen, form üzerinde listelemek istediğiniz adresi ve dosya türünü belirterek listeye doldurulmasını sağlayabilirsiniz. Bilmiyorum istediğiniz bu mu? Umarım öyledir.

Neticeyi bildirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   Dosya_BlackEagle.rar (Dosya Boyutu: 23,28 KB / İndirme Sayısı: 30)
Cevapla


erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
04/06/2015,13:53
Çözüldü 
Arkadaşlar ben d sürücüsünün içinde nekadar klasör varsa bulup kaydetmek yada görmek istiyorum. Fakat şuana kadar yazdığım kodlar ile sadece dosyaları görebildim klasörleri bir türü bulduramadim. Klasör uzantısını .dir olarak denedim yine bulduramadim.
Örnek dosya isteyeceğinizi biliyorum ama artık nereden başlayacağımı bilmiyorum basitinden d nin içindekileri bulup databaseye yada bi list e ekleyen kod örneği verebilirseniz çok sevinirim. Şimdidien tşk ederim.

Örnek verecek olursam
d:\ içinde a-b-c klasörleri olduğunu var sayalım bu klasörleri bulup
a = d:\a
b = d:\b
gibi elde etmek istiyorum. yani hem dosyanın ismini hemde yolunu.
Yardımcı olan arkadaşlara tekrardan tşk ederim.
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
04/06/2015,13:53
Çözüldü 
(07/11/2010, 19:09)BlackEagle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekteki örneği inceleyin lütfen, form üzerinde listelemek istediğiniz adresi ve dosya türünü belirterek listeye doldurulmasını sağlayabilirsiniz. Bilmiyorum istediğiniz bu mu? Umarım öyledir.

Neticeyi bildirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.

Dostum malesef benimde takildiğim nokta burası bende dosyaları bulduruyorum ama benim istediğim klasör isimleri ve klasör yolu.
yani d nin içindeki A-B-C diye klasör olduğunu varsayarsam bunları listelerken
a - d:\a
b - d:\b
gibi klasör ve yol olarak listeleyemiyorum. benim hazırladığım koddada aynı sorun var .dir dediğimde birşey bulmuyo
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın erdem55;
Benzer bir konuyla ben de uğraşıyorum. Forumdan edindiğim kodları kendime uyarlayıp şöyle bir şey yaptım. Belki istediğiniz bunun gibi bir şeydir. Sonuç bildirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.rar   DOSYAISLEMTEST.rar (Dosya Boyutu: 20,5 KB / İndirme Sayısı: 29)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satılan ürünleri listeletme sametx20 9 1.704 07/05/2012, 18:18 sametx20
Çözüldü vba kodda otomatik küçük harfe çevrilme yasinunal 5 1.338 20/12/2009, 01:05 yasinunal


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya