kod ile çizim yapma
Tarih
25/06/2009 11:31
Konu Sahibi
naimelik
Yorumlar
5
Okunma
1453
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



naimelik
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
N.... Ç....
129
26/11/2008
2
İstanbul
Ofis XP
10/08/2015,01:19
Çözüldü 
İyi Günler

Access forum sayfasında kod ile kare,dikdörtgen yaratılabilirmi?
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
access runtime anında object create ettirmez.
Yani çalışma anında yeni bir kontrol nesnesi oluşturmanızı desteklemez.

Ama çizmek mümkün. Fakat çizdikten sonra ne yapılacak?
Ne gibi bir şey düşünüyorsunuz?
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Form tasarımında iken araç kutusundan dikdörtgen ekleyebilirsin ve bu dikdörtgenin, yükseklik, genişlik vb. tüm özelliklerini kod ile değiştirebilirsin.

Tam olarak ne yapmak istediğini açıklarsan daha kolay yardımcı olabiliriz.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


naimelik
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
N.... Ç....
129
26/11/2008
2
İstanbul
Ofis XP
10/08/2015,01:19
Çözüldü 
İyi günler

Yapmak istediğim bir restaurantın çeşitli bölümlerini (Restaurant, Salon vs. ) masa masa (Kare veya dikdörtgen olarak) bir formda oluşturmak. Daha sonrası bu masalara tıklanarak sipariş girilmesi.

Ekte bulduğum kodla bir şeyler yapmaya çalıştım ama bu kod başka bir formu tasarım görünümünde açarak yapıyor. Bunu girilen değerlere göre aynı formda oluşturmak amacım ama olurmu olmazmı bilemiyorum.

Kolay Gelsin


Ek Dosyalar
.rar   vt4.rar (Dosya Boyutu: 31,86 KB / İndirme Sayısı: 26)
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Bir çok yöntem kullanılabilir böyle bir uygulama için.
Kare olur, command button olur, label olur, image olur vs...

Daha önce Sayısal Loto için yaptığım bir örnek vardı.
Uygulamada çift tıklayarak sayıları seçebiliyorsunuz, seçtiklerinizden vazgeçmek için yine çift tıklayabiliyorsunuz.
6 Sayı seçtiğinizde aktif olan listeye ekle düğmesiyle,
sayıları ListBox'a gönderebiliyorsunuz.

Labella yaptığım bu uygulamayı inceleyin, size bir fikir verecektir umarım.
Kullanılan mantığı anlarsanız, değiştirerek kendi uygulamanızda kullanmayı deneyebilirsiniz. Siz bir şeyler yapmaya başlayın, takıldığınız yerlerde yine yardımcı oluruz.


Ek Dosyalar
.rar   SAYISAL_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 12,87 KB / İndirme Sayısı: 49)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


naimelik
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
N.... Ç....
129
26/11/2008
2
İstanbul
Ofis XP
10/08/2015,01:19
Çözüldü 
Bu örneği gözden kaçırmışım çok güzel bir örnek teşekkür ederim.
Birde bilgisayarcı arkadaşın toplar diye bir örneği var yapmak istediğim öyle değil ama onu görünce böyle bir şeyin yapılabileceği aklıma gelipte uğraşmaya başlamıştım. Aslında yapmak istediğim tam sizin yaptığınız örnekteki gibi sadece kullanıcının masa yeri ve boyutlarını ve sayısını değiştirerek kendi dükkanına göre ayarlayabilmesi
Tekrar ilginiz için teşekkür ederim
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  kayıtlarda arama yoluyla orantı kurarak hesap yapma mehmetb84 18 398 04/12/2016, 17:13 mehmetb84
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 110 29/11/2016, 20:24 nightashes
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 97 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 275 21/11/2016, 18:49 ask200075
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 435 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya