Kod hatası ?
Tarih
01/06/2010 19:13
Konu Sahibi
alican5335
Yorumlar
6
Okunma
1983
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



alican5335
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
31/05/2010
0
Elazığ
Ofis 2003
01/06/2010,23:15
Çözüldü 
Dim baglan As New OleDbConnection("provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=C:\\ali.mdb")
baglan.Open()
Dim komut As New OleDbCommand("insert into aaa (adi,soyadi) values ('textbox1.text','textbox2.text')", baglan)
komut.ExecuteNonQuery()
label1.text = "kayıt tmm"
baglan.Close()

Komudunu yazıyorum Access baglanınca soyledıgım yerlere textbox1.text'e girilen deger yerine textbox1.text yazıyor nerde hata yaptım ?
alican5335, 31-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


yuksoft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
3
24/11/2009
1
Samsun
Belirtilmemiş
18/05/2011,10:49
Çözüldü 
Dim komut As New OleDbCommand("insert into aaa (adi,soyadi) values ("+textbox1.text+","+textbox2.text+")", baglan)

Şeklinde deneyin hocam.
yuksoft, 24-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alican5335
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
31/05/2010
0
Elazığ
Ofis 2003
01/06/2010,23:15
Çözüldü 
(01/06/2010, 19:13)alican5335 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dim baglan As New OleDbConnection("provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=C:\\ali.mdb")
baglan.Open()
Dim komut As New OleDbCommand("insert into aaa (adi,soyadi) values ('textbox1.text','textbox2.text')", baglan)
komut.ExecuteNonQuery()
label1.text = "kayıt tmm"
baglan.Close()

Komudunu yazıyorum Access baglanınca soyledıgım yerlere textbox1.text'e girilen deger yerine textbox1.text yazıyor nerde hata yaptım ?


degisen birşey yok hocam yine aynı textbox1.text yazıyor adi kısmına soyadı kısmınada textbox2.text yazıyor :S
alican5335, 31-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


yuksoft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
3
24/11/2009
1
Samsun
Belirtilmemiş
18/05/2011,10:49
Çözüldü 
Siz tek tırnak içinde belirtirseniz onu string değer olarak alır.
Dim komut As New OleDbCommand("insert into aaa (adi,soyadi) values ("+textbox1.text+","+textbox2.text+")", baglan)
Bu konu kullanın olmazsa projenizi eklenti olarak ekleyin yardımcı olalım.
yuksoft, 24-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alican5335
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
31/05/2010
0
Elazığ
Ofis 2003
01/06/2010,23:15
Çözüldü 
Imports system.Data.OleDb
Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim a, b As String
a = TextBox1.Text
b = TextBox2.Text
c = TextBox3.Text
d = TextBox4.Text
e = TextBox5.Text
f = TextBox6.Text

Dim baglan As New OleDbConnection("provider=microsoft.jet.oledb.4.0; data source=c:\\market.mdb")
baglan.Open()
Dim komut As New OleDbCommand("insert into urun (Barkot_No,Urun_Cinsi,Urun_Adeti,Urun_Adı,Alıs_Fiyatı,Satıs_Fiyatı) values ('" & a & "','" & b & "','" & c & "','" & d & "','" & e & "','" & f & "')", baglan)

Label1.Text = "Kayit Edildi"
komut.ExecuteNonQuery()
baglan.Close()

End Sub
End Class




Şöyle birşey yaparık durumu hallettim fakat şşimdide ave b ye string degeri verdim f ye ise para birimi degeri vermem gerek string yerine ne yazıcam

yani metin,tarihsaat,para birimi kodları ne ?
alican5335, 31-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


hydramses
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
4
13/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
11/01/2011,17:58
Çözüldü 
hocam insert ederken textbox'tan verilier ' " & textbox1.text & " ' bu şekilde al
hydramses, 13-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Vb.net 'Object reference not set to an instance of an object.' Hatası. Mettleshade 5 139 06/11/2016, 21:48 Mettleshade
  vb.net access bağlantı hatası emir ustaoğlu 6 1.506 24/05/2016, 15:26 HilasNemkid
  nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı hatası quardio4 4 445 23/05/2016, 18:34 atoz112
Çözüldü Nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı. hatası Gorkemku 4 4.549 02/06/2015, 23:01 drmet
Çözüldü Vb.net Sayısal İfadede Noktayı Virgüle çevirme hatası 47terminator 8 3.141 24/05/2014, 00:35 47terminator


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya