Klasörden resim adlarını formdaki alana otomatik almak
Tarih
06/10/2013 17:05
Konu Sahibi
F.Ç
Yorumlar
7
Okunma
2116
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Merhaba,

Klasör içindeki resimlerin adlarını resim adı alanına resim yolu olmaksızın sadece resim adlarını otomatik almak istiyorum. Resimler klasörünün içindeki resimlerin adları, resim adı alanına, Ad ve/veya soyadı referans alınarak "ResimAdı"Alanına otomatik yazdırmak istiyorum. Kayıtlarda resim isimlendirmeleri Ad ve Soyadda ne yazılı ise resim adları da ad-soyad şeklinde isimlendirilecek.Epey uğraştım ama yapamadım.

Yardımcı olacaklara teşekkürler şimdiden...


Ek Dosyalar
.rar   Resim adlarını metin kutusuna yazdırmak.rar (Dosya Boyutu: 51,4 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla


boolean_
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E.... E....
528
4
31/10/2008
184
İstanbul
Ofis 2010
01/12/2016,17:21
Çözüldü 
Sanırım biz bu sorunuzu daha önce de yanıtlamıştık yine de basit bir örnek ekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Resim.rar (Dosya Boyutu: 48,07 KB / İndirme Sayısı: 26)
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Merhaba hocam,
Daha önceki örnekte konu aynı fakat işlev farklı ama benzerlik fazla.

Resim uzantısını gizleyebilir miyiz? Alanın içine alınan resim adında .png kısmı olmasa çok güzel olacak ama olabilir mi acaba?
Cevapla


boolean_
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E.... E....
528
4
31/10/2008
184
İstanbul
Ofis 2010
01/12/2016,17:21
Çözüldü 
Resim uzantısı elbette gizlenebilir. Örnek dosya bir önceki mesajda güncellendi eki inceleyiniz.
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Hocam,

Başka bir örneğe de uygulamaya çalışıyorum ama olmuyor alanları değiştiriyor koddaki alanları da eşleştiriyorum ama olmuyor bir şey unutuyorum ama ne sizin örneğinizi forma kopyalıyor kayıt kaynağını bağlıyorum çalışıyor benim öneğimde çalışmıyor
Cevapla


boolean_
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E.... E....
528
4
31/10/2008
184
İstanbul
Ofis 2010
01/12/2016,17:21
Çözüldü 
Alan adlarına dikkat edin ben sizin alan adlarınızın ad bölümünü türkçe karakter olmadan folmüle ettim siz alan adlarınızı uygularken hata yapıyor olabilirsiniz.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 84 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Formdaki seçili / aktif kayda göre pdf olarak kaydetmek mehmetb84 3 157 07/11/2016, 14:08 mehmetb84
Çözüldü Access' de 2 Alana Girilen Degerin Diğer Bir Alanda Toplanması ByTankut 26 12.421 23/10/2016, 14:14 atoz112
  Excelde koşullu resim renklendirme kadirdursun 5 177 19/10/2016, 11:44 kadirdursun
  Rapor Alt toplamları almak m_demir 2 73 17/10/2016, 13:52 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya