Klasör var mı yok mu?
Tarih
02/02/2009 14:25
Konu Sahibi
mesudi
Yorumlar
6
Okunma
2693
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mesudi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... A....
249
30/10/2008
63
İstanbul
Ofis 2003
25/09/2016,15:27
Çözüldü 
arkadaşlar merhaba, Vba kodlarıyla hardiskimde bir klasörün olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim. hatta klasör yoksa oluşturulması yönünde öneride bulunması nasıl mümkün olabilir. yardımlar için çok teşekür ederim.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Klasör olup olmadığını denetler eğer yoksa oluşturur. Eğer klasör adını kendiniz vermek isterseniz Input komutu kullanılabilir.


Ek Dosyalar
.rar   AccessTr.rar (Dosya Boyutu: 8,49 KB / İndirme Sayısı: 38)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Alpeki Hocam Örnek için teşekkürler

Peki Bende her yıl sonunda arsiv oluşturmak istiyorum
Oluşturmak istediğim Arşiv tablosunun adını (Adı ne Olsun Diye Soracak) ve oluşturmak istediğim yer adını seçe bileceğim bir kod varmı elinizde..

Tekrar teşekkürler...
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:10
Çözüldü 
Önce dizin soracak C veya D deyin. (iki nokta üstüste koymayın) Daha sonra da Klasör adını soracak yazın. Bu kadar...


Ek Dosyalar
.rar   AccessTr_MD.rar (Dosya Boyutu: 12,05 KB / İndirme Sayısı: 17)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
dizin = InputBox("dizin ne olsun", , "egemen")
If dizin = "egemen" Or dizin = "" Then Exit Sub
klasör = InputBox("klasör adı ne olsun?", , "egemen")
If klasör = "egemen" Or klasör = "" Then Exit Sub

Kodun arasına yukarıdakiler de eklenirse daha bi güzel olur hata vermez...
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:10
Çözüldü 
Elbette.. O temel üzerine artık hata kodları eklenir diye düşündüm ben. Mesela dizin yazarken c: yazarsak da hata verecektir. Alt dizinler açarken de aynı şey... Egemen'in dediği gibi bir sürü eksikleri var kodların. Ama temel olarak işlevi yerine getirmek için yeterli. Bir de egemenin dediği kodlar eklenirse güzel olur.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Klasör Açma stromax 14 1.700 23/01/2015, 20:57 atoz112
Çözüldü Buton İle Klasör Ekleme, Eklenen Klasörü Açma KARAHİSARLI 1 1.234 12/09/2014, 02:38 ozanakkaya
Çözüldü Klasör içine dosyayı kopyalama mengene2 18 4.145 09/08/2014, 11:00 mengene2
Çözüldü klasör ekletip o klasöre pdf olarak kaydetme kesoka 8 2.281 21/12/2013, 10:47 kesoka
Çözüldü Access Vba Kodu ile Klasör Ekleme ve Klasör Silme accessdelisi 8 4.934 04/04/2013, 05:47 Yandemir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya