Klasör İçindeki Resmi Kopyalama
Tarih
03/12/2010 00:49
Konu Sahibi
ensar236
Yorumlar
7
Okunma
2741
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
63
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Bugün,09:54
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Form üzerine resimler resim yolu ile çağrılmaktadır.Bir şahsın resmini başka bir amaçla kullanmak istediğimde form üzerinden resim kopyalanamıyor. Bir büton ile form üzerinden istediğimiz şahsın resmini klasör içerisinden kopyalayabilirmiyiz? Teşekkürler.
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:51
Çözüldü 
"Başka bir amaç" söyleminiz ile kastettiğiniz nedir acaba? Yani resmi form üzerinden örneğin sağ tıklayarak kopyalamak ve başka bir uygulamaya yapıştırmak mı istiyorsunuz, yada klasör içerisindeki resmi kopyalayarak jpg uzantılı resmi başka bir yerede aktarmakmı amacınız, yada başka bir mdb'de kullanmak mı? Bunları tam olarak belirtirseniz sanırım daha sağlıklı olacaktır.
Cevapla


ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
63
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Bugün,09:54
Çözüldü 
Hocam ilginiz için teşekkürler. Örneğin sağ tıklayıp kopyalayıp Word veya Excel'e yapıştırmak gibi.
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
63
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Bugün,09:54
Çözüldü 
Arkadaşlar
Me.Komut5.HyperlinkAddress = "D:\klasor\" & Me.Tc &".jpg "
kodu ile şahsa ait resmi bulunduğu klasörün içerisinde açılabiliyor. Buradan sağ tıklama ile hem kopyalama hemde kesme ve silme işlemleri yapılabiliyor. yanlışlıkla kesildiği ve silindiği zaman şahsın resmi gidiyor. bu kodun altına kopyala kodu yazılabilirmi?
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Kopyala_Click()

Dim Kaynak, Hedef As String
Kaynak = CurrentProject.Path & "\" & Me.Tc & ".jpg"
Hedef = CurrentProject.Path & "\Kopya" & Me.Tc & ".jpg"
FileCopy Kaynak, Hedef

End Sub


Bu kod işinizi görür sanırım Kopyalamak istenilen dosyaya Kopya adını ekleyerek kopyalar..
Kolay gelsim

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
63
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Bugün,09:54
Çözüldü 
Sayın Puletin teşekkürler. Yazmış olduğunuz kodu uyguladım ancak herhangi bir işlem yapmıyor.
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.712 Dün, 12:31 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 91 29/11/2016, 21:39 maras321
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 134 19/10/2016, 20:24 peter088
  Personel resmi bulunamadı hatasını gidermek angelos 9 182 17/10/2016, 14:36 angelos
Question Gözat tuşu ile ürün resmi eklemek Neslihan Özmenler 2 253 30/05/2016, 20:19 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya