Klasör, dosya
Tarih
01/09/2009 13:24
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
14
Okunma
4025
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Selamlar,

Klasör, dosya tarama konusunda uzman olan
arkadaşlarımdan bir ricam var. Aslında konuyu sanırım
birisi eklemişti ama ulaşamıyorum

1. Belirtilen sürücü ve klasördeki tüm dosya isimlerini kritere göre taramak
2. Bulunan dosyaların isimlerini ( uzantı hariç ) bir tabloya eklemek

Örnek :
C:\resim\ .... altındaki tüm *.JPG leri taramak
Bulunan dosyaları resim1, resim2, resim3 gibi RESIMLER tablosuna
eklemek istiyorum

Yardımlarınız için teşekkürler
Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Öncelikle aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

Dosya Arama Örneği 
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Seruz hocam ilgine tşk ederim.

Çok güzel bir uygulama olmuş, bunun için
ayrıca Sled e tşk edeceğim. Ama bunu
çözmek beni aşar Img-grin . Benim yapmak istediğim
kullanıcı odaklı bir çözüm değil ( dialog kutusu,
alan ve kriter seçme olmayacak, adresi ve kriteri
kod içerisinde olacak ) . Program her
açıldığında bir kod yığını arka planda çalışarak
sonucunu gösterecek.
" .... yeni stok kartı eklendi " gibi.
Çünkü uygulamayı kullanan kişi stok kartı açıp
"resim" klasöründen resim bağlıyordu. Neden
tersi de olmasın gibi bir fikir ile geldi. Benim de
hoşuma gitti. Yani resim klasörüne yeni atılan
resimlerin adları baz alınarak otomatik stok
kartı açma fikrini beğendim. Bana bu doğrultuda
yardımcı olursanız sevinirim

Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Forum adminlerinden süper bir program adında bir çalışma atmıştık bi zamanlar. Onun içinde belirli bir klasördeki ( yanılmıyorsam c:\windows'tu) tüm dosyaları tarayan kodu atmıştım. Program esas itibariyle şaka programıdır. Ona göre dikkatli olarak shift ile açın.

Orası da yardımcı olamıyorsa ben örnek kodu atarım
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Tşk ederim, inceledim
Ancak benim istediğim sadece sıralamak
değil ayni zamanda bir tabloya yazdırmak.
Becerebileceğim bir konu olmadığı için mümkünse
kod olrak yardımcı olmanızı rica ediyorum
Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Arşivimde bulunan Excel'de kullandığım alttaki prosedürü uyarlayabilirsiniz sanırım.
Çalışma Microsoft Scripting Runtime referansını gerektirir.
İsteğe göre uzantı belirtebilirsiniz, örnekte "xls" belirtmiştim.
Eğer belirtmezseniz, ayrım yapmadan listeler.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Dim Yol As String
Dim Listelendi As Boolean
Dim FSO As FileSystemObject
Dim Dizin As Folder, AltKlasor As Folder, Dosya As File
Dim Say As Integer, Uzanti As String, Dosya1 As String

Sub Listele()
    Yol = "F:\PC\XLS"
    If Right(Yol, 1) <> "\" Then Yol = Yol & "\"
    Dosya_Listele Yol, "xls"
    If Listelendi Then
        MsgBox "Dosyalar listelendi.", vbInformation, "Sonuç"
    Else: MsgBox "Dosyalar listelenmedi." & vbCrLf & "Belirtilen klasör mevcut değil.", vbInformation, "Sonuç"
    End If
End Sub

Sub Dosya_Listele(Klasor As String, Optional Kriter As String)
    'Microsoft Scripting Runtime gerektirir
    If Len(Dir(Yol)) > 0 Then
        Set FSO = New FileSystemObject
        Set Dizin = FSO.GetFolder(Klasor)
            
        For Each Dosya In Dizin.Files
            If Kriter = "" Then
                Say = WorksheetFunction.CountA(Sheets(1).Range("A:A")) + 1
                Range("A" & Say) = Dosya
            Else
            Uzanti = Right(Dosya, 3)
            Dosya1 = Dir(Dosya)
            If InStr(1, Dosya1, Kriter, vbTextCompare) > 0 Then
                Say = WorksheetFunction.CountA(Sheets(1).Range("A:A")) + 1
                Range("A" & Say) = Dosya1
            End If
            End If
        Next
        
        For Each AltKlasor In Dizin.SubFolders
            Dosya_Listele AltKlasor.Path, Kriter
        Next AltKlasor
        Listelendi = True
        Set FSO = Nothing
        Set Dizin = Nothing
    Else:
        Listelendi = False
    End If
End Sub

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.712 Dün, 12:31 donepezil
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 135 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  Klasöre kaydederken,Dosya Adını yazarak yedeklemek musteri53 11 319 18/11/2016, 23:11 ozanakkaya
Çözüldü Klasördeki dosya adlarında kelime ile arama rmznaydemr 5 234 06/11/2016, 13:00 atoz112
  Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033) MSami 13 311 05/11/2016, 21:06 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya