kayıtların yerini değiştirme
Tarih
22/07/2011 15:24
Konu Sahibi
eyupakdas
Yorumlar
7
Okunma
1867
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



eyupakdas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... A....
67
29/03/2009
0
Eskişehir
Ofis 2013 32 Bit
23/05/2016,11:03
Çözüldü 
Arkadaşlar merhabalar herkeze hayırlı cumalar
Yardım etmenizi istediğim 3 konu var
1. programda kurguladığım mantık şu öncelikle bir makina eklemek daha sonra müşteri ekleyerek o müşteriye kira formu açarak istediği makinayı vermek yada makinalardan arızalanan olusa önce firma ekleyerek o firmaya bakıma göndermek buraya kadar sorun yok fakat (Örneğin A markalı makinayı A isimli müşteriye kiraladım fakat 3 gün sonra makina arıza yaptı ve o makinayı alıp A isimli firmaya bakıma verdim) arızalanan makinayı kira dan çıkartıp bakıma eklemem gerekiyor.
2. ikici olarak kiraya verdiğim makina kira süresi sonunda geri geldiğinde o makinayı boşa çıkarmak.
3. makinalar tablosundaki kayıtları makina ekle tablosundan aldıramadım bi türlü (kafa durdu heralde Img-grin))))))


Ek Dosyalar
.rar   gezpar.rar (Dosya Boyutu: 272,16 KB / İndirme Sayısı: 13)
eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


eyupakdas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... A....
67
29/03/2009
0
Eskişehir
Ofis 2013 32 Bit
23/05/2016,11:03
Çözüldü 
ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN
eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
226
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
01/11/2016,09:53
Çözüldü 
say, eyüpakdaş,

Bence ordaki makina ekle tablosu boşuna olmuş. Gereksiz yere yeni bir tablo yaratmanın mantığı yok. İlişkilerde bence ters olmuş. Mesela Kira tablosuna yazman gereken Makina NO Müşteri NO gibi alanları makina tablosuna yazmışsın
Aynı şekilde bakım tablosunada Makina No. Firma NO alanları ekleyip bu alanları Makina tablosundaki Makina NO ile ve Firmalar tablosundaki Firma NO alanıyla eşlemen lazım. Yani kısacası mantık şu. Makina Müşteriler ve Firmalar tabloları sabit alanlar Kira ve bakım tablosu da Yukardaki 3 tablonun hareketlerinin kaydedildiği tablo olması lazım. Ayrıca makinalar tablosunada "Durumu" diye alan eklersen Kiraya verdiğinde bu alana "Kirada" bakıma verdiğinde "Bakımda" boşta isede "Boşta" diye yazdıra bilirsin.
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla


estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
226
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
01/11/2016,09:53
Çözüldü 
daha iyi anlayasın diye örneğini yeniden düzenledim..


Ek Dosyalar
.rar   gezpar.estapan.rar (Dosya Boyutu: 285,58 KB / İndirme Sayısı: 13)
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla


eyupakdas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... A....
67
29/03/2009
0
Eskişehir
Ofis 2013 32 Bit
23/05/2016,11:03
Çözüldü 
hocam peki durum bilgisini nasıl yazdırabilirim
saygılar
eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
226
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
01/11/2016,09:53
Çözüldü 
Durum bilgisini de güncelleştirme sorgusuyla yapabilirsin. Mesela kiraya verilcekse kira formunda kaydet butonu veya form kapandığında olayına güncelleştirme sorgusu çalıştıran bir makro veya kod eklersin. olçüt olarakta formdaki "Makina NO" alanını verirsin böylece sorgu çalıştığında Makinalar tablosundaki "Durum" alanını "Kirada" şeklinde değiştirirsin. Aynı şeyi Bakım içinde yapabilirsin. Örnek şu anda ekleyemem ama söylediğim çok basit hiç kod bilmeyende rahatlıkla yapabilir.
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Şifre değiştirme sorunu m_demir 2 109 18/10/2016, 11:51 m_demir
  Combobox'ın kayıt Kaynağı'nı değere göre değiştirme hasanak2 13 590 12/09/2016, 10:55 atoz112
Çözüldü Formda koşullu icon değiştirme umuttk 4 394 30/03/2016, 20:42 umuttk
Çözüldü Yeni kayıtların ID'lerindeki atlama problemi, kouzo 7 573 06/02/2016, 18:33 atoz112
Çözüldü Liste kutusunun kaynak kodunu optionboxa bağlı değiştirme mehmetb84 2 302 27/01/2016, 19:26 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya