Kayıt Kaynağı özelleştirilmiş Raporu, Form Üzerindeki Butona bağlama?
Tarih
02/06/2011 11:09
Konu Sahibi
prtkl
Yorumlar
10
Okunma
2202
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
28/11/2016,13:36
Çözüldü 
Merhabalar,

http://www.accesstr.net/konu-rapora-tabl...-alma.html

Bir önceki aşamasını yukarıda linkini verdiğim konuda, yardımlarınızla tamamladığımız problemimin son aşaması için tekrar yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Problem:

Kullanıcı gerekli verilerin kayıt işlemini form üzerindeki textboxları kullanarak yaptıktan sonra, arama butonuyla aradığı oda numarasının verilerini form üzerindeki textbox lara çağırıyor ve rapor butonuylada rapora aktarıyor.

Kayıt ve arama işlemleriyle ilgili herhangi bir sorun yok. Sizden ricam Form üzerinde bulunana Rapor_T adlı butonun Nem adlı rapora bağlanması.

Önceki konuda sayın "nsahin" raporlama işleminin combobox ile çözmüştü ancak bu çözüm benim projem için uygun olmuyor.

İstediğim:
Form üzerindeki combobox kaldırılacak onun yerine rapor, Rapor_T adlı butondan açılacak.

Çözüm için vakit ayırabilecek arkadaşlara teşekkürler...Kolay Gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   Farklı Kayıtlar-orj.rar (Dosya Boyutu: 42,67 KB / İndirme Sayısı: 15)
prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


nsahin
Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
181
16/11/2009
64
Bursa
Ofis 2007
12/07/2016,09:29
Çözüldü 
Ben böyle birşey anladım.


Ek Dosyalar
.rar   Farklı Kayıtlar-orj.rar (Dosya Boyutu: 38,2 KB / İndirme Sayısı: 9)
nsahin, 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
28/11/2016,13:36
Çözüldü 
(02/06/2011, 11:28)nsahin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben böyle birşey anladım.

Tekrar merhabalar,

Visual Basic Code
DoCmd.OpenReport "NEM1", acViewPreview


Visual Basic Code
=Forms!Nem!ayKutusu


Hızlı ve kesin yanıtınız için çok çok teşekkür ederim.



prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
28/11/2016,13:36
Çözüldü 
Biraz inceleyince kafamı karıştıran bir şey oldu Img-grin

acaba ayKutusuna yazılan veri yerine TumListeden seçilen oda numarasına ait verilerin raporlanması için ne yapılabilir?

Raporun "Kayıt Kaynağı" stırındaki

Visual Basic Code
=Forms!Nem!ayKutusu  kodunu


Visual Basic Code
=Forms!Nem!TumListe


olarak değiştirdim ama ezbere yaptığımdan çalışmadı.

prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Sayın prtkl;
Aşağıdaki örneği inceleyiniz.
Kolay Gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   Farklı Kayıtlar-orj_KUR@L.zip (Dosya Boyutu: 30 KB / İndirme Sayısı: 10)
Cevapla


prtkl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
148
09/03/2010
0
Bilecik
Ofis 2003
28/11/2016,13:36
Çözüldü 
Sn.Kur@al,

Desteğiniz için sağolun. Rapor_T görevini çok iyi yerine getiriyor örneğinizde ancak;

Bundan önceki konuda çözüm ürettiğimiz kısım tekrar başa dönmüş Img-grin Çözüm ürettiğimiz konuya yabancı olan arkadaşların geriye yönelik bütün iletileri tekrar okumasına gerek bırakmadan kısa bir özet yapayım dilerseniz.

Kullanıcı Kayıtlarını tuttuğu Odaların A ve B bölümlerinin verilerini sırasıyla ( önce A yı sonra mutlaka B yi) form üzerinden işleyerek tabloya verileri kaydediyor. Daha sonra raporlamak istediği odayı Bul butonunu kullanarak TümListe de süzüyor.Raporlamak istediği odayı TümListeden seçiyor ve Rapor_T butonuna basarak Raporluyor.

Önemli olan nokta örneğin 2 numaralı odanın verileri raporlanacaksa TumListe'den 2A ya ya da 2B ye tıklanıldığında raporda bu adaya ait hem A hem de B bölümü alt alta listelenmeli; seçimi yapılmamış herhangi bir oda raporda yer almamalı.

Sn nsahin in desteğiyle en son kaldığımız noktada "ayKutusu" na yazılan oda numaralarının A ve B bölümlerinin alt alta raporlanmasını sağlıyorduk. Ancak Bunu TümListe den seçim yaparak raporlanmasını sağlayabilir miyiz?
Çözüm yolunu bu yaklaşıma göre şekillendirirseniz memnun olurum. Kolaygelsin.
prtkl, 09-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Mükerrer Kayıt Hk. Serkan Çevik 2 73 01/12/2016, 22:37 Serkan Çevik
  Raporu Word'e resimli gönderme ates2014 51 1.194 01/12/2016, 21:06 atoz112
  Aynı Kişi adı ile Yeni Kayıt eklemek Mesut Kaytan 6 225 29/11/2016, 13:49 Mesut Kaytan
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 51 23/11/2016, 00:39 shalala
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 139 16/11/2016, 13:53 IceMan7


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya