Kayda Göre Numara Belirleme
Tarih
19/03/2011 13:57
Konu Sahibi
kesoka
Yorumlar
24
Okunma
4683
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
15/01/2017,20:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Form üzerinde reçete yazarken her satırda tarih kendi otamatik date() olarak getiriyor. protokol numarasınıda sıradaki protokoldan =DLast("[r_protokolno]";"tbl_reçete_arşiv")+1 ile alıyorum. her kalemde nasıl tarih yazmıyosam peki her reçetede protokol yazmadan olurmu. yani aynı protokolü kaç kalem yazıyorsam otamatik kendi yazsın tarih gibi. ben bi kaç deneme yaptım ama hata aldım
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın kesoka;
Ekteki örnekte veritabanınıza 2 tablo ve 1 form ekledim. İşleyişini inceleyip geri dönerseniz çok sevinirim. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   vt1-Hayri16.rar (Dosya Boyutu: 335,86 KB / İndirme Sayısı: 30)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
15/01/2017,20:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hocam çok tşkler gerçekten çok güzel olmuş hem yer anlamında hemde görsellik anlamında çok yararlı olucak....
6. mesajda sorduğum protokol no ile ilgili sorum hakkında bi fikriniz varmı acaba....
protokol no yu otamatik aldırıyorum fakat kaydet dediğimde reçete arşivine boş olarak geçiyor....
tşkler ilginiz için
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın kesoka;
Reçete arsiv formunda kaydet işlevini sağlayan herhangi bir şey görmedim?

Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
15/01/2017,20:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
burdaki eke eklemedim yaptığımı kendimde olanın üzerinde deneme yaptım ama sonuç alamadım. kullandığım ifadeyi 6. mesajda yazmıştım dlast +1 ile yenisıradaki protokolü alıyorum. ve onu aynı tarihdeki gibi her yeni satırda geçsin şeklinde yapmaya çalışıyorum. tarihde ise =date() ifadesini kullanmıştım o basitti... ama bunu çözemedim
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
dlast son kayıdı getirir. dmax en büyük değeri getirir.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 291 16/01/2017, 16:35 hknct
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 209 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 216 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 168 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe Göre Toplamlar Görüntüleme Serkan Çevik 3 94 10/01/2017, 22:02 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya