istenilen son kaydı gösterme
Tarih
08/02/2011 00:22
Konu Sahibi
kesoka
Yorumlar
10
Okunma
2594
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
06/10/2016,23:35
Çözüldü 
sayın hocalarım bi noktada daha yardıma ihtiyacım var. eklediğim formda reçete kayıt yapıyorum. kaydettiğim reçeteler tbl_reçete_arşiv tablosuna kayıt oluyor. yapmaya çalıştığım ise frm_personel formunda bulunan son protokol kutusuna tbl_reçete_arşiv deki en son kaydedilmiş r_protokolno değerini yazdırmaya çalışmak. bunu en büyük değer olarakda düşünebiliriz aslında. çünki protokol numarası artan değer olarak gidiyor. yani dmax ile gibi. son protokolün varsaılan değerine =DLAST değer ile yapmaya çalıştım fakat sonuç alamadım. farklı bi fikri olan hocalarımdan yardım bekliyorum tşkler


Ek Dosyalar
.rar   REVİR V2 - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 831,06 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.029
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:54
Çözüldü 

Visual Basic Code
=DLookUp("Last(pno_protokolno)";"[tbl_protokolno]")


kodunu deneyiniz.

Cevapla


assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.052
31/10/2008
63
İstanbul
-
29/11/2016,00:04
Çözüldü 
Teşekkürler ve iyi geceler..
Cevapla


kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
06/10/2016,23:35
Çözüldü 
hocam doğru yaklaşım fakat bu numarayı tbl_reçete_arşiv deki r_protokolno dan alması lazım gönderdiğiniz kodu şöyle değiştirdim ama vermedi.
=DLookUp("Last(r_protokolno)";"[tbl_reçete_arşiv]")
Cevapla


life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Örneği İnceleyebilirsiniz.Sizin Verdiğiniz Kod'a Göre Düzenledim.


Ek Dosyalar
.rar   REVİR V2 - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 373,27 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.029
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:54
Çözüldü 

Visual Basic Code
=DLookUp("Last(r_protokolno)";"[tbl_reçete_arşiv]")

kodu tablodaki son kayıttaki değeri yani 211 değerini veriyor.

Yeni sorgu oluştur, r_protokolno alanını Azalan olarak sırala ve üstteki [tbl_reçete_arşiv] yerine oluşturduğun sorgu adını yaz

veya,

Metin96 metin kutusunu ilişkisiz yapıp formun geçerli olduğunda olayına aşağıdaki kodu yaz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
Dim db As Database
Dim Sorgu As String
Set db = CurrentDb()
Sorgu = "SELECT tbl_reçete_arşiv.r_protokolno FROM tbl_reçete_arşiv ORDER BY tbl_reçete_arşiv.r_protokolno DESC;"
Set Deger = db.OpenRecordset(Sorgu)
Metin96 = Deger!r_protokolno

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  web sayfasının belli bir kısmını gösterme maras321 2 82 30/11/2016, 17:38 maras321
  Raporda yılı gösterme ertans 5 137 17/11/2016, 12:11 ertans
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 200 14/11/2016, 18:43 mehami
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 133 19/10/2016, 20:24 peter088
  Rapor gösterme sorunu martineden-30 4 152 15/10/2016, 23:54 martineden-30


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya