istenilen hücrelerin toplanması
Tarih
20/02/2011 11:39
Konu Sahibi
leydies81
Yorumlar
5
Okunma
1856
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
iyi günler. elimde bulunan bir tablo var bu tablo içerisinde efe türe feğerleri var ve ben bu değerler içerisinde toplam almak istiyorum. ama bu dosyayı kullanacak olan kişi her seferinde farklı hücrelerin toplamını alacak. ekli örnektede açıklamamı yaptım lütfen acil olarka yardım edin günlerdir çözemedim. ve yarına toplantıda bunu sunmalıyım


Ek Dosyalar
.xls   örnek.xls (Dosya Boyutu: 42 KB / İndirme Sayısı: 13)
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:47
Çözüldü 
Anladığım kadarıyla 1990 TEFE ve 1991 TEFE için Ağustos ayına kadar olan değerlerin toplamını almak istiyorsunuz. Eğer böyle ise boş bir hücreye =TOPLAM(B3:I3;B5:I5) yazarak deneyebilirsiniz. Umarım doğru anlamışımdır.

Eğer bu değil ise algılamayamadım demektir.Img-grin
Cevapla


leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
evet istediğim bu ve bunu bende yapabilirim Img-grin ancak dosyayı başkası kullanacak ve istediği değer aralığının ilk ve son değerlerini girdiğinde toplamı otomatik alsın istiyor sorunum buImg-grin
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
yani istediğim atıyorum a5 hücresi ile ı5 hücresi aralığını toplatacaksa a5 yazsın başka bir hücreye ı5 yazsın otomatik olarak toplam başka bir hücrede gözüksün olabilirmi acaba arkadaşlar çok acil yardım lütfen
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Merhaba.

Sizin örnekteki A3 - I5 aralığını toplamak için kullanmanız gereken fonksiyon DOLAYLI(INDIRECT)

Visual Basic Code
'=TOPLA(DOLAYLI(F12 & ": " &F13))


Ancak 4.satırı almasın demişsiniz.
Ama A3:I5 aralığı derseniz Excel buna 4.satırı da dahil edecektir.
Yani burada soru pek net değil.
A3:I9 aralığını isterseniz hangi satırlar dahil edilmeyecek Excel nerden anlayacak?

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
sorun çöüzldü
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Question Word dosyasını istenilen sayfada açmak CihangirA 3 678 10/07/2016, 15:00 atoz112
  Excel de sütün ve hücrelerin sadece bir sütün da nasıl birleştire bilirim AS21 2 725 09/05/2016, 12:40 atoz112
Çözüldü İstenilen Toplama Ulaşmak drummers 2 1.138 22/04/2014, 23:13 drummers
Çözüldü exelde istenilen hücrelerin kagıda dökümü palmet 4 1.830 29/12/2011, 21:58 İzmir
Çözüldü Liste kutusu seçimine göre formda istenilen bilgileri görme adokskel 3 1.941 13/10/2010, 12:13 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya