istatistik alma
Tarih
25/01/2010 01:16
Konu Sahibi
furkan
Yorumlar
6
Okunma
1961
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



furkan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
29/05/2016,15:35
Çözüldü 
Arkadaşlar herkese kolay gelsin,
çalışmama "İSTATİSTİK" adında bir form ekledim, bu form üzerine "YILI", "DURUMU", "BÜROSU" diye üç adet açılır kutu ve 81 ilin adının bulunduğu metin kutusu ekledim,

Yapmak istediğim şey,

DURUMU-- illere göre tamamının dağılımı,
DURUMU--YIL--illere göre dağılımı,
DURUMU--YIL--BÜROSU--illere göre dağılımı,
3 ayrı şekilde
(yani, açılır kutulardaki seçime göre illerin karşılığını vermesi (örneğin: "2009" yılında "A Bürosu" nun "Bitti" olarak işaretlenen illere göre dağılımını sayarak yazmasını istiyorum, Adana 11, Ankara 8, İstanbul 5 gibi))

İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   DENEME.rar (Dosya Boyutu: 54,38 KB / İndirme Sayısı: 27)
furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,11:17
Çözüldü 
Sayın Furkan, bunu bu şekilde yapma şansınız yok. (En azından ben bilmiyorum) Bir alt form üzerinde yer alacak olan il isimlerini ancak bu şekilde filtreleyebilirsiniz. Bu ana forma bağlı, bir yerlerden ilişkilendirilmiş alt formunuz olacak. Bu alt formun değerleri bir sorgudan gelecek ve o sorguya da "like" komutuyla bazı ölçütler gireceksiniz. Siz önce çalışmanızı alt form-üst form biçimine getirin gerisini hallederiz..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
mehmet hocamın söyledikleri çok doğru. birde il listesini liste kutusu olarak yap.bu şekilde sadece iller bile ekranı doldurmaya yetiyor.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Tüm verileri liste kutusuna çekip istediğiniz kriterlere göre filtreleme yapın, ardından listede gösterilen kayıt sayısını ekrana yazmak için forma bir metin kutusu ekleyin
formun açılış olayına
Me.Metin2.Value = Me.Liste0.ListCount
yazmanız yeterli olur ancak bu yöntemde her ili ayrı ayrı görüntüleyebilirsiniz
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
örneği ekledim abi.
kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   ORNEK.rar (Dosya Boyutu: 77,8 KB / İndirme Sayısı: 32)
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


furkan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
29/05/2016,15:35
Çözüldü 
sn Nurullah_Serdar

gerçekten çok mükemmel birşey olmuş,
ellerine sağlık
furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 126 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 126 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Kritere göre sırayla işlem alma. orderyazbim 2 125 06/11/2016, 22:30 orderyazbim
  Excel Dosyasında veri alma idrisy 3 100 04/11/2016, 22:00 idrisy
Çözüldü Yazıcıdan birden fazla çıktı alma sorunu m_demir 7 171 02/11/2016, 19:27 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya