İnternette Tablodan Webbrowser ile Veri Almak
Tarih
16/02/2011 10:59
Konu Sahibi
ondercesmeci
Yorumlar
7
Okunma
4161
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar,
size gönderdiğim kaynak kodsayfasındaki verileri almak için aşağıdaki kodları kullanmaya çalışıyorum. bundan önceki versiyonda aşağıdaki kodlar ile alabiliyordum. fakat ;
1.Şimdi bir türlü almayı başaramadım. verilerin item, rows ve cells sayısını bir türlü bulamadım.
2.satır sayısını otomatik tespit edemediğim için oraya "say" metin kutusu yerleştirdim böylece satırsayısını el ile kontrol etmeye çalıştım.
3.ikinci sayfadaki verilerin item, rows ve cells sayısınıda bulamadığım için ikinci sayfayı el ile girmek zorunda kalıyordum.

ilginize ve bilginize şimdiden teşekkür ediyorum...

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
Private Sub Komut22_Click()
On Error Resume Next
If Me.ciftci >= 1 Then
If Me.dur >= 1 Then
Me.say = 6
Call aktar
Else
MsgBox "Lütfen Hayvan Sayısını Giriniz!!! "
End If
Else
MsgBox "Lütfen Önce Aktarmak İstediğiniz Çiftçiyi Seçin!!! "
End If

End Sub
Private Sub aktar()
On Error Resume Next
Dim IE As Object
Set IE = Me.WebBrowser1
 
Dim k As Integer
Dim c As Integer
c = Me.dur + 6
k = Me.say

If k < c Then
Me.hyvkupeno = IE.Document.All.tags("table").Item(3).Rows(k).Cells(1).innerText
Me.hyvdogumtarihi = IE.Document.All.tags("table").Item(3).Rows(k).Cells(2).innerText
Me.irk = IE.Document.All.tags("table").Item(3).Rows(k).Cells(6).innerText
Me.cinsiyet = IE.Document.All.tags("table").Item(3).Rows(k).Cells(3).innerText
If Me.tarih < 6 Then ("tarih"=(bugün-hayvanın doğum tarihi)/30)
Me.yas = "Buzağı"
End If
If Me.tarih >= 6 And Me.tarih <= 12 Then
Me.yas = "Dana"
End If
If Me.tarih > 12 Then
Me.yas = "Sığır"
End If
Me.yas.Requery
Me.hyvhesap = Me.yas.Column(1)
Me.kisiid = Forms![frmsorgula]![kisiid]
Me.personel = Forms![frmsorgula]![personel]
Me.hyvtarih = Date
Me.cins = Me.yas.Column(4)
Me.say = Me.say + 1
Call Komut20_Click
Call tekrar
End If 
           
End Sub

Private Sub tekrar()
Call aktar
End Sub



Ek Dosyalar
.txt   soru.txt (Dosya Boyutu: 59,63 KB / İndirme Sayısı: 22)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:34
Çözüldü 
Formun açıldığında olayındaki kodda yazılı olan

Visual Basic Code
WebBrowser1.Navigate "http://www.accesstr.net/sitegenel/isletmedekihayvanlistesi.html"


satırındaki web sitesi linkini veri aldığınız web sitesi linkine göre düzenle.


Eğer farklı satır sayılı sayfalarda problem çıkarıyorsa 1-34, 35-53 yerine farklı satır sayılı web sayfasının kaynak kodunu ekle.



Ek Dosyalar
.rar   isletmedekihayvanlistesi.rar (Dosya Boyutu: 21,04 KB / İndirme Sayısı: 50)
Cevapla


ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Alıntı:Eğer farklı satır sayılı sayfalarda problem çıkarıyorsa 1-34, 35-53 yerine farklı satır sayılı web sayfasının kaynak kodunu ekle.
Hocam konuyu biraz daha açıklarmısınız. Sitenin kaynak kodu hangisi oluyor.
Ayrıca 2. sayfa olmayan sayfalarda hata veriyor. Bana ister 1 ister 2 yada 3 sayfa olsun toplam satır sayısını bildiren bir kod söyleyebilirmisiniz.
teşekkürler.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:34
Çözüldü 
Kaynak kodu, 1. mesaja eklediğin soru.txt.

1 sayfa olan, 2 sayfa olan ve 3 sayfa olan sayfaların kaynak kodunu ekle veya sayfanın linkini yaz.
Cevapla


ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Hocam teşekkürler. Şu anda 4 sayfada olsa verileri netten alabiliyorum.
verdiğiniz kodlar ile sayfalardaki satır sayılarını da alabiliyorum. Fakat rapor 1 sayfa olduğu zaman satır sayısını eksik veriyor ve ikinci sayfada kodun üzerine yazdığım yer hata veriyor.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Private Sub say2()
'On Error Resume Next

    Dim IE As Object
    Dim HTML_Body As Object, HTML_Tables As Object, MyTable As Object
    Dim HTML_TableRows As Object
    Dim RetVal As Variant, X, A As Integer, SATIRSAYISI As Integer
        
        Set IE = Me.WebBrowser1
        Set HTML_Body = IE.Document.All
        Set HTML_Tables = HTML_Body.tags("Table")
        Set MyTable = HTML_Tables(9)
        
        Set HTML_TableRows = MyTable.GetElementsByTagName("DIV") "HATA BURADA"
        For Each MyRow In HTML_TableRows
            X = X + 1
        Next
        SATIRSAYISI = ((X - 1) / 6) - 3
        Me![sayfa2] = SATIRSAYISI
        
         GoTo SafeExit:
'ErrHandler:
SafeExit:
    Set HTML_Body = Nothing
    Set HTML_Tables = Nothing
    Set MyTable = Nothing
    Set HTML_TableRows = Nothing
    Set HTML_TableDivisions = Nothing
    Set IE = Nothing

End Sub

bunu eğer 2. sayfa var ise şeklinde bir döngüyle falan çözebilirmiyiz. ve satır sayısı tek sayfada veya çift sayfada neden farklı oluyor anlayamadım.tek sayfalık raporun kaynak kodunu da 1. örneği bölerek düzenleyip gönderiyorum. teşekkürler.



Ek Dosyalar
.txt   soru2.txt (Dosya Boyutu: 42,44 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:34
Çözüldü 
ekteki uygulamayı incele.


Ek Dosyalar
.rar   isletmedekihayvanlistesi_2_sled.rar (Dosya Boyutu: 22,04 KB / İndirme Sayısı: 78)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 227 Bugün, 00:08 mbo69221088
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 160 27/11/2016, 13:36 53rize
  Rapor Alt toplamları almak m_demir 2 73 17/10/2016, 13:52 m_demir
  Rapor Alt Toplamı Almak m_demir 2 75 15/10/2016, 17:08 m_demir
  Form Üzerinde Komut Tuşu ve Onayı ile Tablodan Tabloya Veri Ekleme ask200075 13 517 08/10/2016, 10:26 ask200075


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya