InStrRev Komutunun Kullanımı
Tarih
12/01/2010 12:56
Konu Sahibi
qhuan
Yorumlar
8
Okunma
2531
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba,

Hazırladığım programda; bir tabloda yer alan "C:\1\Tml\Access1.exe" alanından, datanın son kısmı olan "access.exe"yi nasıl alırım diye araştırma yaparken "InStrRev" komutu ile karşılaştım.

Bu konutum kullanımı ile ilgili internette bulduğum örnek şu şekilde;


y = Left$(Text0, InStrRev(Text0, "\") - 1)
bu hali ile, yukardaki datadan sadece ""C:\1\Tml" kısmını alıyor. Yani benim istediğimin tam tersini... Left'i right yapmama ve birkaç farklı kombinasyon denememe rağmen bi sonuç alamadım...

Üstatlar da yardımcı olursa, hem benim sorunum çözülmüş olur, hem de diğer arkadaşlar bu komutun kullanımını öğrenmiş olur.


Şimdiden Teşekkürler.
Saygılarımla,
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Bir buton ve metin kutusu olsun. Metin kutusunun adı Metin1 olsun. Bu şartlara göre kodunuz şu şekilde olacaktır:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
toplam_karakter = Len(Metin1)

istemedigim_yer_uzunlugu = Len(Left$(Metin1, InStrRev(Metin1, "\") - 1)) + 1

alacagim_yer = toplam_karakter - istemedigim_yer_uzunlugu
mesaj = Right$(Metin1, alacagim_yer)
MsgBox mesaj


bu kodu butonun tıklanma olayına yazın.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Teşekkürler Sn.Alpeki99...
Ama benim söylemek istediğim "len" fonksiyonu değil, tüm metinin son "\"'den kısmı. yani, "accees1" kısmı.....
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Örnek dosyada bu kodları dediğim gibi yapıp denediniz mi? Yoksa sadece kodlara bakıptamı cevap yazdınız?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Denedim, metin2 olarak yazdırdığım yer "10" olarak ifade getirdi....


Saygılarımla,
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Ben buradaki kodu zaten test edip eklemiştim. Bendeki örnek dosya bu ve çalışıyor. Bir yerde yanlış olmalı.
Toplam 4 adet Metin1 vardı birini gözden kaçırmış olmalısınız.


Ek Dosyalar
.rar   ornek_dosya.rar (Dosya Boyutu: 11,49 KB / İndirme Sayısı: 18)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Aşırı CPU Kullanımı siyahca 17 359 02/12/2016, 17:11 siyahca
Brick Microsoft Access Yüklü Olmayan Bilgisayarlarda Access Kullanımı (Runtime) OFA 4 361 20/06/2016, 14:47 OFA
  iç içe if kullanımı Kardeşpayı 7 429 24/05/2016, 14:56 Kardeşpayı
  sorgu içinde koşul içeren ifade kullanımı uguruygar 4 294 20/05/2016, 00:09 ozanakkaya
  Sorguda DLookUp Kullanımı ! İfadelerle Üretilen Alandan Ardışık satır Verisi Çağırma Celalettin Uçar 10 534 11/05/2016, 16:43 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya