ilk 5 kaydı getirme
Tarih
31/05/2013 17:07
Konu Sahibi
gulendam
Yorumlar
5
Okunma
1042
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Çözüldü 
kolay gelsin.
ekteki dosyadaki liste tablosundan her PARSEL_ID den herhangi 5 adet müşteriyi getiren bir sorgu oluşturmak istiyorum. yani PARSEL_ID 1 olan değerde olan 5 tane müşteri, PARSEL_ID 2 olan danda 5 tane şeklinde. bu şekilde yaklaşık 700000 kayıttan sadece 1000 adet lazım gibi düşünün. ama her parselden 5 er adet lazım. forumda aradım ama cevabını bulamadım.

şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.zip   rapor.zip (Dosya Boyutu: 21,49 KB / İndirme Sayısı: 4)
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
07/12/2016,18:50
Çözüldü 
Merhaba;

SQL Code
SELECT TOP 5 *
FROM liste
WHERE (((liste.PARSEL_ID)="10"))

sorgusunu deneyiniz...

Cevapla


Çözüldü 
bu sorguda sade 10 nolu parseldeki müşterileri getiriyor. ben her parselin 5 adedini getirmesini istiyorum.
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.848
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,00:44
Çözüldü 
Form1 i çalıştırınız. Liste5 olarak her parselden 5 müşteri olan bir tablo oluşturacaktır...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   Rapor.rar (Dosya Boyutu: 38,84 KB / İndirme Sayısı: 8)
Please return your positive or negative ...
Cevapla


fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
Power üstadım zaten getirmiş çözümü.
Naçizane bir alternatifte benden olsun.
Ancak çok yüklü veri tabanları için revize edilmesi lazım.
Örneğiniz az sayıda kayıt içerdiğinden hız sorunu yaşanmıyor


Ek Dosyalar
.rar   raporFatih.rar (Dosya Boyutu: 57,96 KB / İndirme Sayısı: 10)
Hayatta listbox kullanmam..
Cevapla


Çözüldü 
yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. power arkadaşımızınki biraz daha kullanışlı. veri miktarı 700000 satır olduğundan dolayı bu tür raporlar için fatih karagöl arkadaşımızınki kendisininde belirttiği gibi çok yavaş olur.
Teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 80 07/12/2016, 13:12 Serkan Çevik
  Liste kutusuna tıklayınca metin kutusuna bilgiyi getirme nightashes 5 92 28/11/2016, 23:33 nightashes
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 410 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  Metin kutusuna önceki kayıdı getirme odin 6 235 16/08/2016, 18:18 atoz112
  Ürün koduna göre denetimlere değer getirme IceMan7 20 814 12/07/2016, 16:46 yenginoglu


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya