İlişkilendirme ve Form Açma
Tarih
03/05/2009 15:11
Konu Sahibi
ceyhanatl
Yorumlar
7
Okunma
2656
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ceyhanatl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
1
05/03/2009
0
Adana
Ofis 2003
03/05/2009,19:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
resim

resim

arkadaşlar üst tarafta yer alan öğrenciler formundaki veli bilgilerine tıklayınca 2009 numaralı velinin açılmasını istiyorum... Fakat ben örneğin 23 numarlı öğrenciye bakarken veli bilgisine tıklayınca veli formundaki ilk kayıt çıkıyor hep :S acaba ilişkiyi nasıl yapacağız arkadaşlar.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Form Açma butonu eklerken Görüntülenecek Veriyi bul seçeneğini işaretlerseniz
Size bir ilişkilendirme penceresi açılacaktır.Oradan iki formda da yer alan Numara alanlarını ilişkilendirirseniz istediğiniz olacaktır.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ceyhanatl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
1
05/03/2009
0
Adana
Ofis 2003
03/05/2009,19:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekür ederim üstadım Img-grin Çok işime yarayacak...
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.837
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:02
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Dim stDocName As String
    Dim stLinkCriteria As String

    stDocName = "KULLANICITANIMLA" 
'burda açılmasını istediğin formun adını yaz
    
    stLinkCriteria = "[ID]=" & Me![ID] 
'burda ıd'leri kendine çevir
    DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria


Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Evet o şekilde de olabilir. İkisi de aynı sonucu verir. Bu arada iki formda da ortak kriter olması lazım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ceyhanatl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
1
05/03/2009
0
Adana
Ofis 2003
03/05/2009,19:43
Çözüldü 
Mehmet Demiral, C*E*L*O*Y*C*E teşekür ederim... Oldu... fakat şöyle bişey var ilişkilendirme bir-çok oldu. fakat her öğrencinin bir veli ve kimlik bilgisi olacağı için bire bir olması lazım... bunu nasıl yapabiliriz...

İlişkilendirme yaparken direk kendisi bir-çok oluyor?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.907 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Dış Form açma QATLET 9 218 27/12/2016, 16:25 QATLET
  Tablo ilişkilendirme kontrolü hakkında nightashes 2 103 08/12/2016, 23:49 nightashes
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 300 08/12/2016, 21:40 alpeki99
  Açılan kutuda girilen ürün kodu yoksa, form açma ferhatozge 9 326 23/11/2016, 23:45 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya