İlgili Alanın Tabloya Kaydedilmesi
Tarih
15/04/2009 19:35
Konu Sahibi
kendigelen
Yorumlar
4
Okunma
1289
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kendigelen
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... K....
54
15/01/2009
6
İstanbul
Ofis 2003
02/09/2016,15:01
Çözüldü 
Arkadaşlar diyelim formlarda tasarım görünümünü kullanarak bir form oluşturdum. Ad,soyad ,meslek,adres vs.vs. Ama bunlar ilişkisiz.
Bir tanede tablo oluşturdum aynı alan adlarından oluşan. Ben şimdi formda yazdığım bilgilerin tabloma kaydedilmesini nasıl sağlarım.bir tane örnek atarsanız varsa sevinirim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
kübra KENDİGELEN
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Formunuzu tasarım görünümünde açın. Formunuzun boş bir yerinde sağ tıklayarak Özellikleri seçin. Gelen pencerede forma ait tüm nesnelerin ve bölümlerin özelliklerini göreceksiniz. Form özelliklerinde Kayıt Kaynağı'na kayıtların kaydedilmesini istediğiniz tablonun adını girin.

Bahsettiğiniz alanların her birini tek tek seçip her birinin Denetim Kaynağı'nı da listeden seçin. Böylece formunuzdaki tüm alanları tablonuzdaki ilgili alanlarla ilişkilendirmiş olursunuz ve forma girmiş olduğunuz veriler otomatik olarak tablonuza kaydedilmiş olur...

Kolay gelsin...

NOT: Sayın kendigelen, sizin açtığınız her konuyu düzeltmekten bi hal oldum. Allah rızası için şu Forum Kuralları 'nı bi okuyun. Siz de kurtulun ben de kurtulayım. Başlık hatalı, mesaj hatalı, Türkçe kurallarına uyulmamış... Özel üye normal üyelere örnek teşkil etmeli. Böyle mi örnek teşkil edeceksiniz??? Lütfen biraz daha dikkatli olun...
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
http://www.accesstr.net/konu-ado-ile-yap...amasi.html

Burada Eşref Hocanın örneğini bulabilirsiniz.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
ADO kullanarak kayıt yapacaksanız tabii ki Sayın Puletin'in vermiş olduğu linki incelemeniz lazım.
Cevapla


kendigelen
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... K....
54
15/01/2009
6
İstanbul
Ofis 2003
02/09/2016,15:01
Çözüldü 
tamam sağolun ...
kübra KENDİGELEN
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Log Tutma Örneğiyle ilgili iki istek? prtkl 4 191 28/11/2016, 09:35 prtkl
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 197 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 309 09/11/2016, 23:35 mehami
  Formda isim girdiğimde tabloya rakam atıyor 53rize 3 114 04/11/2016, 00:56 ozanakkaya
  Formda ilgili kayıt geçiş İcra 13 259 27/10/2016, 13:38 İcra


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya