iki vbCrLf karakteri arasındaki veriiyi almak
Tarih
07/02/2013 11:05
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
5
Okunma
1134
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
iyi günler
içinde vbCrLf karakterleri olan metinlerim var
yani metinde birden fazla satır var
bana 7.satırdaki bilgi lazım
metin1 şu şekilde

şlkşlkşlkşlk
şişlişlişli
opoıpoıp
pğpğoğpoğ
lğplğplğplğ
jljljlkjlkjlk
METİN YILDIRIM
jlkjlkjşlklljiş

bu sekiz satır meti1 i oluşturuyor
bundan yedinci satırı alıp başka değişkene aktaracağım
malum olduğu üzere "METİN YILDIRIM" sabit değil
her kayıtta değişiyor oyüzden metindeki karakter sayısına göre almam mümkün değil
her kaydın tek ortak yanı bu isimlerin hep 7. satırda olması
bende bu problemi metindeki
6.vbCrLf ile 7.vbCrLf karakterleri arasındaki veriyi çekerek çözmek istiyorum
bunu nasıl yapabilirim
örnek eklenecek bir soru olduğunu düşünmediğim için örnek eklemedim
yardımlarınız için teşekkürler
@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
burada anlatılmış ama nasıl uyarlamalıyım

http://www.accesstr.net/showthread.php?t...%C4%B0NSTR
@benbendedeilem
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.182
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Dim Veri As Variant
Dim Dizi As Variant

Veri = Replace(Me.Metin0, vbCrLf, ", ")
Dizi = Split(Veri, ",")

For say = LBound(Dizi) To UBound(Dizi)
    Me.Liste7 = ""
    Me.Liste7.AddItem Dizi(say)
Next
    Me.Metin5 = Liste7.Column(0, 6)




Ek Dosyalar
.rar   bzhmt.rar (Dosya Boyutu: 26,83 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok teşekkürler

teşekkürler
2003 olarak da ekleyebilirmisiniz
@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ben şöyle halletmeye çalıştım
istediğimi yapıyor ama biraz amatörce oldu

Kod:
adres = Left(adres, Len(adres) - (Len(adres) - InStrRev(adres, vbCrLf)))
adres = Right(adres, Len(adres) - InStrRev(adres, vbCrLf) - 9)


ilk satırla sonrakileri
ikinci satırla öncekileri atınca aradakini buluyor
daha pratik bir kod mutlaka vardır

@benbendedeilem
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.182
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:49
Çözüldü 

.rar   bzhmt.rar (Dosya Boyutu: 19,8 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 331 26/12/2016, 11:38 raburabu
  İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 20 584 23/12/2016, 12:11 m_demir
  Rapor Alt toplamları almak m_demir 2 113 17/10/2016, 13:52 m_demir
  Rapor Alt Toplamı Almak m_demir 2 107 15/10/2016, 17:08 m_demir
  raporlamada günleri yanyana almak dayko 6 339 02/09/2016, 23:41 dayko


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya