iki vbCrLf karakteri arasındaki veriiyi almak
Tarih
07/02/2013 11:05
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
5
Okunma
1108
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
içinde vbCrLf karakterleri olan metinlerim var
yani metinde birden fazla satır var
bana 7.satırdaki bilgi lazım
metin1 şu şekilde

şlkşlkşlkşlk
şişlişlişli
opoıpoıp
pğpğoğpoğ
lğplğplğplğ
jljljlkjlkjlk
METİN YILDIRIM
jlkjlkjşlklljiş

bu sekiz satır meti1 i oluşturuyor
bundan yedinci satırı alıp başka değişkene aktaracağım
malum olduğu üzere "METİN YILDIRIM" sabit değil
her kayıtta değişiyor oyüzden metindeki karakter sayısına göre almam mümkün değil
her kaydın tek ortak yanı bu isimlerin hep 7. satırda olması
bende bu problemi metindeki
6.vbCrLf ile 7.vbCrLf karakterleri arasındaki veriyi çekerek çözmek istiyorum
bunu nasıl yapabilirim
örnek eklenecek bir soru olduğunu düşünmediğim için örnek eklemedim
yardımlarınız için teşekkürler
@benbendedeilem
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
burada anlatılmış ama nasıl uyarlamalıyım

http://www.accesstr.net/showthread.php?t...%C4%B0NSTR
@benbendedeilem
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.011
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:03
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Dim Veri As Variant
Dim Dizi As Variant

Veri = Replace(Me.Metin0, vbCrLf, ", ")
Dizi = Split(Veri, ",")

For say = LBound(Dizi) To UBound(Dizi)
    Me.Liste7 = ""
    Me.Liste7.AddItem Dizi(say)
Next
    Me.Metin5 = Liste7.Column(0, 6)



Ek Dosyalar
.rar   bzhmt.rar (Dosya Boyutu: 26,83 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok teşekkürler

teşekkürler
2003 olarak da ekleyebilirmisiniz
@benbendedeilem
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
ben şöyle halletmeye çalıştım
istediğimi yapıyor ama biraz amatörce oldu

Kod:
adres = Left(adres, Len(adres) - (Len(adres) - InStrRev(adres, vbCrLf)))
adres = Right(adres, Len(adres) - InStrRev(adres, vbCrLf) - 9)


ilk satırla sonrakileri
ikinci satırla öncekileri atınca aradakini buluyor
daha pratik bir kod mutlaka vardır

@benbendedeilem
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.011
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:03
Çözüldü 

.rar   bzhmt.rar (Dosya Boyutu: 19,8 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Rapor Alt toplamları almak m_demir 2 71 17/10/2016, 13:52 m_demir
  Rapor Alt Toplamı Almak m_demir 2 69 15/10/2016, 17:08 m_demir
  raporlamada günleri yanyana almak dayko 6 292 02/09/2016, 23:41 dayko
  Haber ekranını almak ates2014 28 808 01/09/2016, 17:50 ates2014
  döviz kuru almak ates2014 11 492 21/08/2016, 23:05 ates2014


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya