İki Tarih Arasındaki Fark Ücreti ayrı Tablolarda
Tarih
11/04/2011 20:01
Konu Sahibi
|By|KiDnArUt|
Yorumlar
9
Okunma
3203
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Vb 6 Projesi Veri Tabanı Access

Selamlar Şimdiden Teşk Ediyorum Yardımcı Olcak Arkadaşlara. Film Takip Adında Bir Proje İle Uğraşmaktayım Kiraya Ver Bölümünde Filmin Çıkışını Yapıyorum Kiradakiler Ve Kira Tablosuna Aynı anda kaydettiriyorum, Daha Sonrasında Kiradakiler Penceresinde Datagridde Bunları Gösteriyorum O Listedeki Her Hangi Bir Filmi Kiradanal İşlemini Gerçekleştirmek İstedigimde
1.) Kiradan Alıp almıycagımı Sorduruyorum ßurda Sorun Yok
2.) Kiradan Alma İşlemi Gerçekleşsin Dedigimde kiradakiler Tablosundan o Filmi Sildiriyorum, Aynı Zamanda Silme İşlemini Onayladıgımda kira adlı Tablodan o Film Adına Göre karşılaştırıp kira Tarihi Ve kira Teslim Tarihi Arasındaki Farkı Bulup Belirtmiş Oldugum Ücretle Çarpıp bunu Msgbox Yada Bir LabeL İçine Yazdırmak İstiyorum
Bu Kısımda Sorgu Mantıgını Kuramadım, Karşılaştırma Yapıp Aynı İsmi Bulup Kira Tablosundan Tarih Farkını Aldırmam Lazım. Mantıgı Aynı Tabloda Gerçekleştirmek İstedim Silme İşlemi Oldugu İçin Veri Siliniyor Tarihleri Okuyamıyor

ßurdaki Mantıgı Nasıl Kurmalıyım Yada Farklı ßir Şekilde Nasıl Yapabilirim ßirde Eklememi İstediginiz Farklı ßir Şey yada Eksiklerimi Yazarsanız Sevinirim Şimdiden Teşekkürler.

Konuya Mesaj Geldiginde Örnegi Ekliycem Baya İndirmişler ama Yorum yok Img-cray
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
GünceL
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
GünceL
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Konu Nedense ßir Türlü Cevaplanmadı Çokmu Karışık Oldu Onuda anlayamadımki Kimseden ßir Tepki Yok Konu Kapatılırsa Sevinirim.
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
08/12/2016,22:59
Çözüldü 
Güncel demişsiniz ancal dikkat çekmemiş ne yazık ki Img-grin Olay aslında çok basit neden takıldığınızı anlayamadım.

1- Kiralanan filmleri kaydettiğiniz tabloya aynı zamanda kiralama tarihini, kaç günlüğüne kiralandığını ve kime verdiğinizi kaydedin.

2- Film geri geldi. Kiralanan filmler tablosunda film durumu diye bir alanınız olsun. Film geri gelince o alana teslim alındı gibi veya 1 gibi bir değer atayın. Yani kesinlikle tablodan silmeyin !!! Çünkü bu şekilde kiraya verdiğiniz filmler ile ilgili istatistiki veri almanızda mümkün olacak. Bir film kaç defa kiralanmış, ortalama kaç günde geri getirilmiş, kaç para alınmış vb.vb. milyon tane rapor alabilirsiniz.

Muhtemel Sorunuz : "Peki film ayrıntısına tıkladığım zaman o film elimde varmı yokmu nasıl anlayacacağım?"

Cevap : Stok tablonuz varsa toplam film sayısı - kiralanan filmler tablosundaki durumu kirada olanlar.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Aynı Şekilde Film Ayrıntısı ßölümündede ßir Check Olcak Film İle İlgili Value Değeri İle Gösterilecek. ßen Proje ßir Ekleyeyim Size Sanırım anlatmak İstedigim Tam Olarak anlatamadım Daha Doğrusu ßirazda Karmaşık Oldu Bu Olayı Film Kiradan Al Dedigimde Silerek Gerçekleştiriyorum Ki Gridlerde Elimde Bulunan Mecvut Filmleri Görebilmek İçin ,Proje ßir İnceleye Bilirseniz Sevinirim ßirde Proje İndirdiginizde ßilgi Verirseniz Sevinirim Çünkü Önce Proje Ekte idi, Sanırsam 14 Defa İndirmişlerdi ama Hiç ßir Tepki Gelmedi Çok Ahım Şahım ßişe Degil ama Yinede Bedavacıları Sevmiyorum. Ayrıca Mesajınız İçinde Çok Tşk Ederim
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sqlden 2 ayrı tabloya veri çekme .neshe 4 1.765 13/04/2013, 02:42 .neshe
Çözüldü DataGird tarih düzenlemesi sümm 2 5.219 24/08/2012, 11:12 sümm
Çözüldü VB 6 Girilen Tarih İle Date Kontroluna Göre Rapor Alma |By|KiDnArUt| 6 3.429 24/05/2011, 18:06 |By|KiDnArUt|
Çözüldü 3 Ayrı Combobox değerlerine göre veri çağırmak??? ancyra 18 7.257 19/05/2010, 07:02 toprak33


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya