İki Tarih Arası Günü Ondalıklı Yazdırma
Tarih
13/04/2014 21:51
Konu Sahibi
abahceci
Yorumlar
5
Okunma
806
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Çözüldü 
Sayın ozanakkaya hocam, öncelikle ellerinize sağlık, İki Tarih Arası Gün Ay Yıl Hesaplama  gerçekten çok güzel bir uygulama.
Ancak bir sorum olacak: iki tarih arasındaki farkı ay cinsinden hesaplattığımızda sonucu kesirli sonuç olarak verebilir miyiz? İstatistiksel çalışma açısından buna ihtiyacım olacak.
Örnek olarak; 20.01.2014 ile 19.03.2014 tarihleri arasında 58 gün var, ama sonucu ay olarak istediğim zaman sadece 1 ay olarak gösteriyor. İkinci tarihi 20.03.2014 yaptığımda da 2 ay olarak gösteriyor.
Ben ne yapmalıyım ki, 58 günlük farkı 1 ay olarak değil de örneğin 1,95 ay olarak gösterebileyim?
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.029
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:54
Çözüldü 
Örnek uygulamadaki form ve modülü düzenledim,


Ek Dosyalar
.rar   ikitarih arasi_sld.rar (Dosya Boyutu: 27,32 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Çözüldü 
Ozanakkaya hocam, gerçekten çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

+rep+rep+rep

Bu arada bir şey daha sormak istiyorum:
2 ayrı formda bu modülden faydalanmam mümkün mü?
Yani bir formda kaydetmiş olduğum kişinin yaşını gün ay yıl cinsinden hesaplamasını, başka formdaysa istatistiksel çalışma için bana gerekli olan 2 tarih arasındaki farkı ay cinsinden kesirli olarak vermesini sağlayabilir miyim?

Tekrar çok teşekkür ederim...
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Çözüldü 
Yaptığım ne derece doğru bilmiyorum, ama sanırım istediğimi yapabildim Img-grin

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Sub AyGunHesapla()
Dim Dizi As Variant

Dizi = Split(Metin24, " ")

Me.Liste1.RowSource = ""
For say = LBound(Dizi) To UBound(Dizi)
Me.Liste1.AddItem Dizi(say)
Me.PFS = Me.Liste1.ItemData(1) + (Me.Liste1.ItemData(2) / 30)


a = Me.Liste1.ItemData(0)
b = Me.Liste1.ItemData(1)
c = Me.Liste1.ItemData(2)

Me.Metin1 = a & " yıl " & b & " ay " & c & " gün"


Sayın ozanakkaya, tekrar teşekkür ederim...

abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.029
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:54
Çözüldü 
Bence yazdığınız kodda anormal bir durum yok. Ya bunu yapacaktınız, yada modülün eski halini fonksiyon adını değiştirerek kullanacaktınız. Sizin yaptığınız şekliyle çalışmasında problem yoksa bu şekilde kalabilir. Bu arada benzeri sorunu yaşayanların daha çabuk ulaşabilmesi için Access Örnekleri bölümündeki ilgili mesajları yeni konu olarak ekledim.
İyi çalışmalar.
Cevapla


abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Çözüldü 
Sayın ozanakkaya hocam, mesajınızı yeni gördüm.
Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim...
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 268 03/12/2016, 00:13 m_demir
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 198 15/11/2016, 00:59 shalala
  Forma ekli dosyaları yazdırma knuur 4 155 08/11/2016, 22:32 ozanakkaya
  Formlar Arası Bağlantı Kurma mmert06 3 138 31/10/2016, 16:31 mmert06
  Formlar Arası İlişki Kurmak mmert06 7 224 30/10/2016, 16:28 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya