İki Tarih aralığında sıfır değer
Tarih
13/05/2010 21:17
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
9
Okunma
1932
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Çözüldü 
yapmış olduğum veritabanında sorgu çalıştır butonuna tıkladığımda gelen ekrana ilk tarih olarak 01.01.2010, ikinci tariholarak 20.01.2010 girdiğimde yola giden araçlarımın toplam Km'sini görüyorum, fakat bu tarih aralığında hiç yola gitmemiş olan araçlarımın da toplam km'sini "0" olarak görmek istiyorum.
bütün uğraşılarıma rağmen bir türlü başaramadım.

Not: NZ fonksiyonu iki tarih aralığında nasıl kullanılır?


Ek Dosyalar
.rar   Araba_islet.rar (Dosya Boyutu: 34,94 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Buyrun örneği inceleyin. Ancak belirtmeliyim ki girdiğiniz tarihlere (01.01.2010 ve 21.01.2010) uyan kayıt zaten yok. Gerçi mevcut haliyle olsada göremezdiniz. Şimdi durumunu 01.01.2009 ve 29.09.2009 tarih aralığı ile denermisiniz.


Ek Dosyalar
.rar   Araba_islet_2010-05-13.rar (Dosya Boyutu: 37,9 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla


gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Çözüldü 
sayın BlackEagle örneği inceledim benim örneğin aynısı herhangi bir fark göremedim.
zaten sorun da bu girdiğim tarihlere uyan kayıt yok bu nedenle sorguyu çalıştırdığım zaman araçları listelesin ama karşısındaki km değerini sıfır "0" versin istiyorum.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
E veriyor işte, dikkatli incelememişsiniz. Bakınız, araçlardan bir tanesinin hiç kaydı olmamasına rağme listede yer almaktadır. Eğer benim örneğin aynısı diyorsanız cidden biraz daha incelemeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Çünkü şu anda eklenen örnekte hem iki tarih arasına gelen kayıtlar, hemde tarih girişi yapılmamış tüm araçlar listeleniyor.

Eğer siz her gün için, yani ayın her günü için bir liste alacaksanız ve bu listede mevcut araçların tamamınını görmek istiyorsanız, km yapsada yapmasada!!! o zaman bu işleyişiniz zaten uygun değil. Sebebi ise siz tarih üzerinden hareket ederken km yaptırmadığınız bir araca her gün boş tarih girmek zorunda kalacaksınız..Umarım anlatmak istediğimi ortaya koyabilmişimdir.
Cevapla


gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Çözüldü 
örneği dikkatli inceledim. sizin istediğinizsonucu veriyor dediğiniz sorgu sonucu, sadece 1 tane aracın sonucunu veriyor, tabloda kayıtlı 4 adet araç var bunların sonucunu vermiyor, siz dikkat etmemişsiniz.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Sn gogoli, anlatmaya çalıştım size..bu işlemi yapmak için, yani diğer araçları da göstermek isterseniz eğer bir işleme tabi tutmalısınız. Herhangi bir işleme tabi tutmadan listeleme yapmak isterseniz eğer, bununla ilgili de çapraz sorguyu inceleyin lütfen.


Ek Dosyalar
.rar   Araba_islet_2010-05-13_2010-05-15.rar (Dosya Boyutu: 35,1 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 102 07/12/2016, 13:12 Serkan Çevik
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 413 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  İki Tarih Arası Rapor oluşturma Erhan Altay 9 648 10/10/2016, 11:08 atoz112
  bağımsız değişken oluşturma ve bağımsız değişkene değer atama drdeliTR 4 194 09/10/2016, 18:37 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya