İki tabloya kayıt
Tarih
04/02/2012 18:25
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
4
Okunma
1907
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
Projemde Access veritabanına kayıti düzenleme,silme işlemlerimi yapabiliyorum. Yanlızca içinden çıkamadığım birşey var

Sorum şudur:
Textbox1 = Firmaunvani ... "data" tablosuna kayıt ediliyor
Textbox2 = ortakadbir ... "ortak" tablosuna kayıt edilecek
Textbox3 = ortakadiki ... "ortak" tablosuna kayıt edilecek


Textbox1 e girilen değer "data" tablosuna kayıt yapılıyor.

Benim istediğim

Textbox2 ye ve Textbox3 e girilen değerler "ortak" tablosuna kayıt yapılsın fakat ilk sütuna (Firmaunvani) adıda yazılsın.

Güncelleme, silme işlemleride yaptığımda verilerde değişip silinsin.

Örnek projeyi kısa yaptım verilen cevaba istinaden üzeri gerekli eklemeleri ben yapabilirim.

Teşekkürler...

Ek Dosyalar
bagli.rar
[287.56 KB]
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
24/10/2016,00:04
Çözüldü 
sql cümlenizi yeniden düzenleyiniz. örn:

SQL Code
Dim sql As New String("INSERT INTO data (Firmaunvani, ortak2) values ('{0}', '{1}')")

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
(04/02/2012, 21:03)ayhan2122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sql cümlenizi yeniden düzenleyiniz. örn:

SQL Code
Dim sql As New String("INSERT INTO data (Firmaunvani, ortak2) values ('{0}', '{1}')")


ortak alanında hata alıyorum..

Textbox1 verisini yani "Firmaunvani" "data" tablosuna
Textbox2 verisi yani "ortakadbir" "ortak" tablosuna kaydedilmeli
Eğer sıkıntı olmıyacaksa, örnek dosyam üzerinde yapabilirmisiniz
Teşekkürler
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
24/10/2016,00:04
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
        
        Dim sql As New String("INSERT INTO data (Firmaunvani) values ('" & TextBox1.Text & "')")
        Dim sql2 As New String("INSERT INTO ortak (Firmaunvani,ortakadbir, ortakadiki) values ('" & TextBox1.Text & "', '" & TextBox2.Text & "', '" & TextBox3.Text & "')")
        sql = String.Format(sql, TextBox1.Text)
            Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='tablolar.mdb'")
        Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(sql, baglanti)
        Dim komutnesnesi2 As New OleDb.OleDbCommand(sql2, baglanti)
        Dim sonuc As Integer
        Dim sonuc2 As Integer
        baglanti.Open()
        sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()
        sonuc2 = komutnesnesi2.ExecuteNonQuery()
        If sonuc = 1 And sonuc2 = 1 Then
            MsgBox("Yandaki Girdiğiniz Veriler Veri Tabanına Kayıt Olmuştur.", MsgBoxStyle.Exclamation, "Tebrikler")
        End If
            Listele("SELECT * FROM data'")
            baglanti.Close()
            Temizle()

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
(04/02/2012, 21:39)ayhan2122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
 Dim sql As New String("INSERT INTO data (Firmaunvani) values ('" & TextBox1.Text & "')")
 Dim sql2 As New String("INSERT INTO ortak (Firmaunvani,ortakadbir, ortakadiki) values ('" & TextBox1.Text & "', '" & TextBox2.Text & "', '" & TextBox3.Text & "')")
 sql = String.Format(sql, TextBox1.Text)
 Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='tablolar.mdb'")
 Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(sql, baglanti)
 Dim komutnesnesi2 As New OleDb.OleDbCommand(sql2, baglanti)
 Dim sonuc As Integer
 Dim sonuc2 As Integer
 baglanti.Open()
 sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()
 sonuc2 = komutnesnesi2.ExecuteNonQuery()
 If sonuc = 1 And sonuc2 = 1 Then
 MsgBox("Yandaki Girdiğiniz Veriler Veri Tabanına Kayıt Olmuştur.", MsgBoxStyle.Exclamation, "Tebrikler")
 End If
 Listele("SELECT * FROM data'")
 baglanti.Close()
 Temizle()


Çok ama çok teşekürler....

Tek eksik şu :

datagride bir isme tıklanınca hem "data" hem "ortak" tablosunun verilerini getirmek kaldı.

Silme ve düzenlemeyi ben yaptım.
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Program Ayaları Kayıt Etme + Güncelleme Acil Yardım Mettleshade 5 139 02/10/2016, 23:44 alpeki99
Çözüldü Foreign Key ve Relationship Problemi (Ana ve Yavru Tablo Kayıt silme) umutakkaya 3 2.252 15/08/2014, 18:04 umutakkaya
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 1.278 04/05/2014, 16:31 umutakkaya
Çözüldü Kayıt Ekleme Sırasında Hata TheDeceit 7 1.925 11/04/2014, 11:13 alpeki99
Çözüldü Access veritabanına kayıt Sorunu Black_Trouble 4 1.858 06/03/2014, 22:44 ozcan35


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya