İki koşullu aratma ve bulma
Tarih
07/10/2012 16:57
Konu Sahibi
uzunlarbilisim
Yorumlar
3
Okunma
992
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



uzunlarbilisim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
03/11/2008
0
Bursa
Ofis 2003
16/05/2016,16:09
Çözüldü 
selam, iki adet metin kutum var, ikisine de değer girildiği zaman arama butonuna bastığımda bana, hem birinci metindeki değeri, hemde ikinci metin kutusundaki değeri bulacak... kodları biraz karıştırdım ama beceremedim. benim uğraştığım butonun kodu şöye:
stLinkCriteria = "[klasör_nu] And [dosya_nu] = " & " '" & Me![klasör_nu] And Me![dosya_nu] & "'"
yani benim yanlış yazdığım kod böyle, doğrusunu nasıl yazabilirim üstadlar...

örnek çalışmayı da ekte gönderiyorum, ek içinde de derdimi anlatmaya çalıştım. şimdiden teşekkürler....

Ek Dosyalar
iki_koşullu_bul.rar
Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!
Cevapla


uzunlarbilisim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
03/11/2008
0
Bursa
Ofis 2003
16/05/2016,16:09
Çözüldü 
şimdi şunu denedim;

stLinkCriteria = "[klasör_nu]=" & "'" & Me![klasör_nu] & "'"
stLinkCriteria = "[dosya_nu]=" & "'" & Me![dosya_nu] & "'"

böyle oluyor fakat bu şekilde hem klasörleri getiriyor hemde dosyaları...
olması gerken örnek: sadece metin kutularına girdiğim 5 inci klasörün 2 nci dosyalarının kaçtane olduğunu direk bulsun. bilmem anlatabildim mi?

sorgu ile sorun halledilir biliyorum ama 100 den fazla klasör ve yüzlerce dosya var, hangi birine sorgu yapayım...
Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Fihrist no ya bak butonunun Vba koduna şunu yazarsan

Visual Basic Code
a = DCount("fihrist_nu", "veri", "[dosya_nu]=[Forms]![Form1]![dosya_nu] And [klasör_nu]=[Forms]![Form1]![klasör_nu]")
MsgBox ("Girilen Klasör ve dosyaya Enson verilen Fihrist no ") & a


Sana istediğin sayı mesaj olarak gelecektir.

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


uzunlarbilisim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
03/11/2008
0
Bursa
Ofis 2003
16/05/2016,16:09
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sn Puletin, bu kod işimi gördü, bende kodun sonuna +1 ekledim ve böylece girilecek olan fihrist noyu direk söylemiş oldu...
Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 116 09/11/2016, 12:31 maras321
  Excelde koşullu resim renklendirme kadirdursun 5 177 19/10/2016, 11:44 kadirdursun
  Koşullu biçimlendirme herdogan22 4 215 10/08/2016, 19:48 herdogan22
  Sorgu ile Rüzgar Yönü ve Hızına Göre Ölçüm Sayılarını Bulma Xleash 13 724 09/06/2016, 10:00 Xleash
  Koşullu Tarih Hesabı KAZIMS 2 232 31/05/2016, 20:23 Puletin


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya