İki farklı klasörden alan adına göre resim çekmek
Tarih
01/10/2013 17:56
Konu Sahibi
F.Ç
Yorumlar
13
Okunma
2666
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Merhaba,

Formumda klasörden resim çekmek istiyorum. Bu yöntemi veritabanını fazla şişirmek istemediğimden ve her ürün için tek tek resim çekme zahmetinden kurtulmak için seçmiştim. Amacım Resimleri klasöre atıp ekleme işini Access'e bırakmak.

"Ürün Resimleri" klasöründen "Ürün Adı" alanına ne yazdıysam o isimle eşleşecek şekilde resim çekebiliyordum ancak; 2. bir alandan "Karekod" alanına göre de resim çekme ihtiyacım oldu. Karekod alanına ne yazdıysam "Karekodlar" klasöründen de aynı isimle resim eşleşerek resim çekmek istiyorum. bazen formda çalışıyor bazen çalışmıyor. formda çalışıyorsa da raporda çalışmıyor. bu karışıklığa son verecek sağlam bir kod yapısı geliştirilebilir mi acaba.

Sonuç olarak iki farklı klasörden ayrı ayrı alanlardan aynı anda forma ve rapora resim çekmek istiyorum.

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.rar   İki farklı klasörden alan adına göre resim çekmek.rar (Dosya Boyutu: 346,56 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla


boolean_
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E.... E....
528
4
31/10/2008
184
İstanbul
Ofis 2010
01/12/2016,17:21
Çözüldü 
Formunuzun geçerli olduğunda kodlarını

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
 yol = CurrentProject.Path & _
"\resim\"
    On Error GoTo hata
    If Nz(resim, "") = "" Then _
    Me.Vesikalik.Picture = CurrentProject.Path & "\Urun Resimleri\" & Me.ÜrünAdı & ".jpg"
    If Nz(resim2, "") = "" Then _
    Me.Vesikalik2.Picture = CurrentProject.Path & "\Karekodlar\" & Me.Renk & ".jpg"
   
Exit_hata:
    Exit Sub

hata:
    MsgBox "Resim bulunamadı.." _
           & Chr(10) & "Resim dosyanız silinmiş," _
           & " yeri veya ismi değişmiş olabilir..", vbInformation, "Hata"
    Me.Vesikalik.Picture = ""
    Me.Vesikalik2.Picture = ""
  
    Resume Exit_hata

ile değiştirin sorun çözülecektir.

Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Merhaba,

Formda her iki resim de çalışıyor ama Raporda her iki resim de görünmüyor.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Formda "geçerli olduğunda" olayında yazdığınız kodları,
Raporda hangi kısımda kullanıyorsanız, büyük ihtimalle detay kısmının başlığına tıklayıp, onun "yazdırmadan önce" veya "yazdırılırken" vb. olayına yazın.
(ben ingilizce kullandığım için "on print" olarak geçiyor)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Merhaba,

Ayrıntı başlık kısmını seçiyorum "Olay" sekmesinden "Yazıldığında" kısmının olay yordamına yapıştırıyorum kodları ama bu defa hiç resim çıkmıyor

Raporu tasarım görünümünde açar da geçerli olduğunda olay yordamına formdaki kodları aynen yapıştırırsam büyük resim çıkıyor fakat küçük resim çıkmıyor bu defa da.

Formumda alt form var ondan olabilir mi acaba.
Bu arada hatırlatmak isterim ofis 2010 Türkçe kullanıyorum.
Cevapla


boolean_
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E.... E....
528
4
31/10/2008
184
İstanbul
Ofis 2010
01/12/2016,17:21
Çözüldü 
Raporunuzda küçük resim için bir alan olduğuna emin misiniz? Çünkü Raporlarınızı incelediğimde sadece vesikalık adında tek bir resim alanı görüyorum.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 256 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 330 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 88 29/11/2016, 21:39 maras321
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 84 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Ayrı butonlardaki farklı işlevleri tek buton ile gerçekleştirmek murat dikme 9 344 20/11/2016, 16:06 murat dikme


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya