İki farklı klasörden alan adına göre resim çekmek
Tarih
01/10/2013 17:56
Konu Sahibi
F.Ç
Yorumlar
13
Okunma
2719
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,

Formumda klasörden resim çekmek istiyorum. Bu yöntemi veritabanını fazla şişirmek istemediğimden ve her ürün için tek tek resim çekme zahmetinden kurtulmak için seçmiştim. Amacım Resimleri klasöre atıp ekleme işini Access'e bırakmak.

"Ürün Resimleri" klasöründen "Ürün Adı" alanına ne yazdıysam o isimle eşleşecek şekilde resim çekebiliyordum ancak; 2. bir alandan "Karekod" alanına göre de resim çekme ihtiyacım oldu. Karekod alanına ne yazdıysam "Karekodlar" klasöründen de aynı isimle resim eşleşerek resim çekmek istiyorum. bazen formda çalışıyor bazen çalışmıyor. formda çalışıyorsa da raporda çalışmıyor. bu karışıklığa son verecek sağlam bir kod yapısı geliştirilebilir mi acaba.

Sonuç olarak iki farklı klasörden ayrı ayrı alanlardan aynı anda forma ve rapora resim çekmek istiyorum.

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.rar   İki farklı klasörden alan adına göre resim çekmek.rar (Dosya Boyutu: 346,56 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla

boolean_
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E.... E....
529
4
31/10/2008
184
İstanbul
Ofis 2010
17/01/2017,21:38
Çözüldü 
Formunuzun geçerli olduğunda kodlarını

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
 yol = CurrentProject.Path & _
"\resim\"
    On Error GoTo hata
    If Nz(resim, "") = "" Then _
    Me.Vesikalik.Picture = CurrentProject.Path & "\Urun Resimleri\" & Me.ÜrünAdı & ".jpg"
    If Nz(resim2, "") = "" Then _
    Me.Vesikalik2.Picture = CurrentProject.Path & "\Karekodlar\" & Me.Renk & ".jpg"
   
Exit_hata:
    Exit Sub

hata:
    MsgBox "Resim bulunamadı.." _
           & Chr(10) & "Resim dosyanız silinmiş," _
           & " yeri veya ismi değişmiş olabilir..", vbInformation, "Hata"
    Me.Vesikalik.Picture = ""
    Me.Vesikalik2.Picture = ""
  
    Resume Exit_hata

ile değiştirin sorun çözülecektir.

Cevapla

F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,

Formda her iki resim de çalışıyor ama Raporda her iki resim de görünmüyor.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Formda "geçerli olduğunda" olayında yazdığınız kodları,
Raporda hangi kısımda kullanıyorsanız, büyük ihtimalle detay kısmının başlığına tıklayıp, onun "yazdırmadan önce" veya "yazdırılırken" vb. olayına yazın.
(ben ingilizce kullandığım için "on print" olarak geçiyor)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,

Ayrıntı başlık kısmını seçiyorum "Olay" sekmesinden "Yazıldığında" kısmının olay yordamına yapıştırıyorum kodları ama bu defa hiç resim çıkmıyor

Raporu tasarım görünümünde açar da geçerli olduğunda olay yordamına formdaki kodları aynen yapıştırırsam büyük resim çıkıyor fakat küçük resim çıkmıyor bu defa da.

Formumda alt form var ondan olabilir mi acaba.
Bu arada hatırlatmak isterim ofis 2010 Türkçe kullanıyorum.
Cevapla

boolean_
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E.... E....
529
4
31/10/2008
184
İstanbul
Ofis 2010
17/01/2017,21:38
Çözüldü 
Raporunuzda küçük resim için bir alan olduğuna emin misiniz? Çünkü Raporlarınızı incelediğimde sadece vesikalık adında tek bir resim alanı görüyorum.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 249 16/01/2017, 16:35 hknct
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 188 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 149 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe Göre Toplamlar Görüntüleme Serkan Çevik 3 88 10/01/2017, 22:02 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya