İff de merak ettiğim
Tarih
16/11/2011 10:28
Konu Sahibi
accestr seven
Yorumlar
15
Okunma
2485
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accestr seven
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
26/05/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
12/01/2013,23:13
Çözüldü 
Değerli dostlar
iff ile ilgili çalışmalarımı sürdürüyorum.iff de oluşturduğum şartlı istekten sonra 15.si çalışmadı.Acaba diyorum sadece 14 adetlik kurala cevap veriyor.14 den sonrası için şartlı isteklere yanıt alamayacak mıyım.?
Çok merak ettim.Cevabınızı bekliyorum.Saygılar

Çalışmam şu şekilde idi.Bundan sonra eklediklerimde sorun oluşuyor.

GÖREVLİSİ: IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Buğdaypazarı-1";"M Kaya";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="MKE";"N Kek";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Yeni-1";"N K e";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Yeni-2";"Ali Çel";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Buğdaypazarı";"Hkan Esn";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Buğdaypazarı-2";"H Esin";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Karataş";"Çolsa";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Hastane";"A Çil";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Aksu";"A Ersoy";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Cumhuriyet";"M Genç";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="İl Dışı";"Mektupla Gönderilecek";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="BKuaför";"B Kaleci";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Mimarsinan";"A Usta";IIf(([Adres_iletisim_Profil])="Alibey";"M Çlk"))))))))))))))
accestr seven, 26-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Bu işlemi deneyebileceğimiz bir örnek ekleseniz daha iyi olacaktı, ancak size tavsiyem bu tür kalabalık işlemlerinizi Switch fonksiyonu kullanarak gerçekleştirmeniz olacaktır.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Aynı alanın 14 farklı değerini IIF ile kontrol etmek ve değer getirmek doğru değil.

Bir tablo oluşturmak ve bu Adres_iletisim_Profil değerlerini ve karşılığında aldığınız değerleri girip,
sorguda mevcut tablo ile ilişkilendirerek bu verilere ulaşmak veritabanı mantığına uygun olur.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


accestr seven
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
99
26/05/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
12/01/2013,23:13
Çözüldü 
Çok değerli dostlar
Tavsiyelerinize teşekkürler.Ben de tek tek manuel değer girmeyeyim diye ve aynı zamanda iff olayını geliştireyim diye düşünmüştüm.Teşekkürler
accestr seven, 26-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Sonuçta IIF formülüne de tek tek manuel değer giriyorsunuz!
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Sn accesstr seven; Bence Sn seruz hocamın belirttiği gibi, aslında bu konu üzerinde düşünmeye bile gerek kalmadan tablo ile yapılması gereken hususlardandır. Ancak iç içe IIF veya bir kaç IIF fonksiyonunun kullanılmasına ihtiyaç hasıl olduysa Switch fonksiyonu kullanarak olayı çözebiliriz. Sonuç olarak sizin durumunuzda tablo ve sorgu ile bu işi halletmek daha mantıklı olacaktır.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Hem Merak Hem Pratik Aylık Tüketim Hesabı Yunus Bozkurt 4 985 25/06/2014, 17:56 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya