If kullanımı ile ilgili
Tarih
19/02/2013 21:50
Konu Sahibi
kesoka
Yorumlar
4
Okunma
1123
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
15/01/2017,20:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sayn hocalarım yaptığım bir çalışmada vb da if kullanarak veri yazmayı yapmaya çalışıyorum.
örenek şu şekilde

Private Sub kutu1_AfterUpdate()
If kutu1 = "deneme" Then
kutu2 = "yapıldı"
end if
end sub

şeklinde.... bunu biraz daha gelişmiş halde kullanabilmek için bu kodu nasıl düzenlemeliyiz.
mesela
If kutu1 = "deneme" ; "yanılma" ; "yansıma" gibi çoklu anlamda kullanabilirmiyiz....
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
[/vb]Else ile alternatif seçenekler sunabilirsiniz.

Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlatabilirseniz daha net bir cevap olabilir.


Ek Dosyalar
.rar   If Kullanımı.rar (Dosya Boyutu: 15,62 KB / İndirme Sayısı: 14)
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
15/01/2017,20:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sayın iscinar ilginize tşkler.
Private Sub kutu1_AfterUpdate()
If kutu1 = "deneme" Then
kutu2 = "yapıldı"
end if
end sub
burda kutu1 deki değer deneme ise kutu2 ye yapıldı yazdırıyoruz ya
kutu1 deki değer deneme oluncada yapıldı yazdırıcaz yanılma olduğu zamanda yapıldı yazdırıcaz.... yani kutu1 deki bu iki değerin kutu 2 deki karşılığı aynı bunu sağlamak için yazdığım kod ise şu

Private Sub kutu1_AfterUpdate()
If kutu1 = "deneme" Then
kutu2 = "yapıldı"

If kutu1 = "yanılma" Then
kutu2 = "yapıldı"

end if

sonuç olarak bu ikisini birleştirmenin biir yolu varmıdır. yani aynı değeri verdikçek kutu1 değerlerini mesela şu şekilde

If kutu1 = "deneme" ; "yanılma" birleştirmek mümkünmüdür.
bu şekilde kodu yazdığımda noktalı virgülde hata veriyor or kullandığım zamanda olmuyor bunun farklı bir yöntemi varmıdır. yoksa ayrı ayrımı kodlamalıyım...
umarım anlatabilmişimdir.... teşekkürler ilgilerinize...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:29
Çözüldü 
if kutu1="deneme" or kutu1="yanılma" then
.......
şeklinde birleştirebilirsin
Cevapla

kesoka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
265
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
15/01/2017,20:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
teşekkürler sledgeab hocam ben

if kutu1="deneme" or "yanılma" then

şeklinde yazdığım için olmamış tşkler ilginize
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 77 06/01/2017, 22:41 nightashes
  Access Aşırı CPU Kullanımı siyahca 17 528 02/12/2016, 17:11 siyahca
  Log Tutma Örneğiyle ilgili iki istek? prtkl 4 242 28/11/2016, 09:35 prtkl
  Formda ilgili kayıt geçiş İcra 13 315 27/10/2016, 13:38 İcra
Question Buton ile media player açtırıp ilgili videoyu görüntülemek?? kesoka 2 185 06/09/2016, 09:38 kesoka


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya