İf Fonksiyonu Kullanarak Tablodaki Kayıtsayılarını Saymak
Tarih
26/11/2009 13:05
Konu Sahibi
qhuan
Yorumlar
5
Okunma
1759
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,
Sitede Count fonksiyonu ile ilgili birkaç örnek buldum ama benim talebimi karşılayabilecek bir örneğe rastlayamadım,

Çalışmamda tamamlayamadığım kısım şöyle,
Örneğin rprlist tablosunda MDR alanı boş değilse x kadar kayıt var, INCELME_SURECI tablosunda Kayıt Sıra No alanı boş değilse Y kadar kayıt var,

Ben bu X ve Y leri form1'deki metin kutularına yazdıramadım.
Konu ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla,


Ek Dosyalar
.rar   QHUAN.rar (Dosya Boyutu: 45,88 KB / İndirme Sayısı: 37)
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
RPRLIST Tablosundaki MDR sütunundaki var olan kayıtlarla INCELEM_SURECI tablosundaki KayıtSırano sütunundaki var olan kayıtları mı saydırmak istiyorsunuz anlamadım?
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
bir de Sql derler bişi var. Onu da mı incelesek ki
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
(26/11/2009, 13:13)Puletin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: RPRLIST Tablosundaki MDR sütunundaki var olan kayıtlarla INCELEM_SURECI tablosundaki KayıtSırano sütunundaki var olan kayıtları mı saydırmak istiyorsunuz anlamadım?

Evet, ama bu saydırma işlemini şarta bağlamak istiyorum. yani MDR sütünündak, dolu alanların sayısını bi yere yazdırma istiyorum..
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Metin kutularının kayıt kaynağına aşağıdaki kodları yazın.

Kod:
=DCount("*";"RPRLIST";"MDR is not null")


Kod:
=DCount("*";"INCELEME_SURECI";"KAYITSIRANO is not null")


DCount işlevinin yazım ve kriter kısımları Dlookup işlevi ile aynıdır.
Bu nedenle aşağıdaki konudan faydalanabilirsiniz.
DLookup İşlevi 

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Teşekkür ederim SERUZ,
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 201 15/11/2016, 00:59 shalala
  tablodaki verilerin silinmeden ertesi güne yeni kayıt açılması dayko 10 336 25/08/2016, 11:42 dayko
  Sorgu kullanarak outlooka mail gonderme ssdestek 1 238 29/06/2016, 13:41 ozanakkaya
  İki Farklı Tablodaki Alanları Form Üzerinde Çarpma enderya 2 207 21/05/2016, 00:40 enderya
  Access farklı tablodaki bilgileri sorguda birleştirmek volcy123 4 284 08/05/2016, 11:20 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya