İç içe IIf kullanımı
Tarih
10/01/2012 10:16
Konu Sahibi
Technoman
Yorumlar
6
Okunma
2764
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Technoman
Novice Coder
Kullanici Avatari
Üye
M.... O....
30
9
09/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
11/01/2012,22:36
Çözüldü 
ben 100lük sistemdeki ortalamayı, 5lik sisteme not olarak aktarmakistiyorum. Bunun için şöyle bir kod yazdım ama hata verdi. Bakar mısınız. 100lük ortalamanın bulunduğu tekxtBox [Ort], 5lik sistem olarak yazdırmak istediğim [NOT]. Bu kodu [NOT] un içine yazdım.

SQL Code
=IIf([Ort]<45;"1";IIf(45<=[Ort]<55;"2";IIf(55<=[ort]<70;"3";IIf(70<=[Ort]<85;"4";IIf(85<=[Ort];"5";"Yanlış Not")))))

Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.041
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,20:09
Çözüldü 

SQL Code
=iif([Ort]<45;1;(iif([Ort]<55;2;iif([Ort]<70;3;iif([Ort]<85;4;iif([Ort]<=100;5;"Yanlış Not"))))))

Cevapla


Technoman
Novice Coder
Kullanici Avatari
Üye
M.... O....
30
9
09/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
11/01/2012,22:36
Çözüldü 
Ben Ort textBox'ındaki sonucu nasıl öğrenciler tablosundaki Ortalama sütununa aktarırım. Birkaç kod denedim ama olmadı.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.041
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,20:09
Çözüldü 
sn Technoman, örnek uygulamanızı ekleyiniz, örnek üzerinden çözüm arayalım.
sylarmıacaba, bundan sonra tek bir tartışma mesajı yazarsan yasaklanacaksın. Tartışacaksan teneffüste tartış. Burası yeri değil.
Cevapla


sylarmıacaba
Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
0
03/01/2012
-3
İstanbul
Ofis 2010
10/01/2012,11:52
Çözüldü 


Tanıyın bu arkadaşı.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Kimse kendi yaptığı projesini kimse ile paylaşmak zorunda değil. Eğer benim emeğim varsa ve bir şeyler ile uğraşmışsam çabalamayan insanların hazıra konmasını sevmem. Yalnız kendi projemi paylaşmasam bile bana konu ile ilgili soru soranlara yardımcı olmaktan geri durmam.

Daha önce Technoman'a site yönetimi olarak uyarıda bulunduk. Bunun sebebi soru sorması ve cevabını aldıktan sonra konusunun silinmesini istemesi idi. Bu sitede sorulan sorulara alınan cevaplar herkesin ortak malıdır ve isteyen istediği gibi kullanabilir.

Technoman bencilce davranmışta olsa sorusu için çabaladı, soru sordu ve uğraştı. Sitemiz sadece Technoman için değil herkese yardımcı olmak için kurulmuştur ve sizlerde sorularınızı sorabilirdiniz anlamadığınız yerlerde sizlerede yardımcı olurduk.

Site Kuralları gereği gereksiz tartışma çıkaran üyeler uyarı cezası alır. Konuyu kilitliyorum tekrarı halinde siteden kalıcı olarak uzaklaştırılırsınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Aşırı CPU Kullanımı siyahca 17 351 02/12/2016, 17:11 siyahca
Brick Microsoft Access Yüklü Olmayan Bilgisayarlarda Access Kullanımı (Runtime) OFA 4 357 20/06/2016, 14:47 OFA
  iç içe if kullanımı Kardeşpayı 7 429 24/05/2016, 14:56 Kardeşpayı
  sorgu içinde koşul içeren ifade kullanımı uguruygar 4 293 20/05/2016, 00:09 ozanakkaya
  Sorguda DLookUp Kullanımı ! İfadelerle Üretilen Alandan Ardışık satır Verisi Çağırma Celalettin Uçar 10 533 11/05/2016, 16:43 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya