Her yılın 1 Ocağında Tablodaki bir sutunda bulunan Sayı üzerine 20 ekleme
Tarih
15/04/2012 13:12
Konu Sahibi
sfenksturk
Yorumlar
9
Okunma
2319
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



sfenksturk
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
02/11/2011
51
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
07/11/2016,15:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bir proje üzerine çalışmaktayım ve projemde bir iş yerinde çalışan işçilerin bilgileri ve ne kadar yıllık izinleri oldukları tabloda yazılı. Ben her yılın ocak ayının 1. günü tüm işçilerin izin sürelerine 20 eklensin istiyorum. Bunu ifade şeklinde nasıl yapabilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
Örnek uygulamanızı ekleyiniz.
Cevapla

sfenksturk
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
02/11/2011
51
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
07/11/2016,15:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
uygulamanın konu ile alakalı olan bir kısmını yolladım. Ben görevli personel isimli tablo içerisinde bulunan izin süresi sütunundaki sayıların her yılın ocak ayının birinci günü 20 artmasını istiyorum. Ayrıca aynı tabloda bulunan yol izin hakkı sütununda bulunan sayı ne olursa olsun her yıl 1. ocakta sayı 4 olsun. Yani her çalışanın her yıl dört gün yol izin hakkı bulunuyor. kullansa da kullanmasa da yol izin hakkı süresinin 1 ocakta 4 olmasını istiyorum. ilginiz için teşekkürler

Ek Dosyalar
Kişiler1.rar

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
Forma buton ekleyin, butonun tıklandığında olayına aşağıdaki kodu ekleyin

Visual Basic Code
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "UPDATE [GÖREVLİ PERSONEL] SET [GÖREVLİ PERSONEL].[izin süresi] = (Val([izin süresi])+20), [GÖREVLİ PERSONEL].[yol izni hakkı] = '4';"
DoCmd.SetWarnings True


Cevapla

sfenksturk
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
02/11/2011
51
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
07/11/2016,15:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
evet PERSONEL KAYIT isimli forma buton ekledim ve butona tıkladığımda istediğim sonuçları elde ettim. Ancak bu olay her ocak birde otomatik olarak kendisi butona basılmış gibi olabilir mi? cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,20:07
Çözüldü 
Programınıza bir tablo ilave edin ve iki alan ekleyin bu alanlardan bir tanesinin adı ID (Alan Özelliği Otomatik Sayı) diğer alanın adıda sene (Alan Özelliği Sayı ) adında olsun.
Tablonuzun adınıda seneislem yapın.
Programınızın ilk açılan formuna günü kontrol ettirin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
if dcount ("sene","seneislem","sene=" & val(year(date)) ) <>1 then 
' Ozan Hocamın Kodu Burada Çalışacak. Ardından Alttaki Kod Çalışacak
docmd.setwarnings false 
docmd.runsql "INSERT INTO seneislem (sene) values (" & val(year(date)) & ")" 
docmd.setwarnings true 
end if 


Bu kısmı ekleyin en son halinide ekleyin inceleyelim.

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 72 22/01/2017, 13:46 murat dikme
  Yemek Sipariş Portalı 4 Sorgu Ekleme al1en 2 133 18/01/2017, 00:26 ozanakkaya
  toplu ekleme hakkında. hbal09 7 296 16/01/2017, 08:27 hbal09
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 361 06/01/2017, 15:37 atoz112
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 80 05/01/2017, 17:06 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya