haritada tabloya göre point gösterme
Tarih
02/09/2012 02:33
Konu Sahibi
kanlitoprak
Yorumlar
5
Okunma
1456
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
bir adet tablom olacak bu tabloda ki verilere göre haritada işaretler çıkacak mesela a yerinde meydana gelen sel felaketini tabloya işleyecem haritada a yerinde kırmızı point olacak meydana gelen sel felaketlerini haritada göster dediğimde a yerinin üstünde bir adet kırmızı point olacak eger iki adet işlemişsem 2 adet olacak bunu nasıl yapabilirim fikri olan yardımcı olursa sevinirim form ekleyemedim çünkü nasıl yapacağımı bir türlü kararlaştoramadım saygılarımla Access net tr nin bununda altından kalkacagına yüzdeyüz eminim
Cevapla


kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
http://www.accesstr.net/konu-harita-uzer...koyma.html =sitede araştırma yaptım bir örnek buldum bu örneği tabloya göre nasıl uyarlayablirim yukarıda anlattıgım gibi tabloda yazacagım pointler tabloya göre çoğalacak
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Dün,21:12
Çözüldü 
ekli bir örneğiniz yok. yapmaya ne yapmaya çalıştığınızı biz bilmeden bizden yardım istiyorzunuz. göndermiş olduğunuz örnek ise. güzel bir çalışma. oradaki hareket eden renkli kutucukları çoğaltmak istiyor iseniz. yapmanız gereken kopyala yapıştır. ile çoğaltıp. lblTest1 ile bağlayıp lblTest2 ve lblTest3 ile devam eden kutucukları yani etiketleri çoğaltıp sonrasına lblTest4, lblTest5 gibi ismler verip. tabloda gereken yerleri kendinize göre doldurduktan sonra. hareket özelliği kazandırmak için.

Visual Basic Code
For i = 1 To 3

yazan yerdeki 3 rakamını kaç adet etiket yani kutucuk oluşturdu iseniz ona göre rakamı düzeltmek toplam 5 tane oluşturdu iseniz 5 vb. ama dikkat etmeniz gereken. lblTest1 ile başlayan adlar ardışık gitmeli.

POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:10
Çözüldü 
Bu arada ozguryasin'in sözlerine ek olarak şunu belirtmek isterim, verdiğiniz örnekte işaretlerin nerede yar alması gerektiği, büyüklükleri gibi bilgiler zaten tablodan geliyor. Eşref arkadaşım onu zaten sabit yapmamış. Tablodaki değerlere bakarsanız, bıraktığınız yerde açıldığını -yani verilerin tabloya kaydolduğunu- göreceksiniz. Bu sizin işinizi çok kolaylaştırıyor. Neyi nereye yaerleştirdiyseniz tabloda kaydolduğuna göre, bir form yapıp o form üzerinden koordinat ve eylem bilgisi gönderebilirsiniz. Mesela kutucuklardan birisinin adı deprem, diğerinin sel, diğerinin de yangın olsa, onu bıraktığınız yerleri tablo üzerinden kaydedebilirsiniz. Harita açıldığında da dediğiniz noktalarda işaretleri göreceksiniz. Bunun için en önemli şey, haritadaki yer gösteriminin koordinat ile gösterilmesidir. Siz bunu ana koordinatları belirleyerek bir tabloda isimlerle eşleyebilirsiniz. Mesela A mahallesi için hangi değerler kullanılacaksa onu tabloya yazdığınızda buradaki tabloyla aynı işi yapmış olursunuz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
sn ozguryasin soylediklerinizden bir anlam çıkaramadım siz herhalde kızgın iken bu mesajı yazmışsınız yapmaya çalıştıgım şeyden birşey anlamadım diyorsunuz ama sn mehmet demiral konuyu çok güzel özetlemiş bende cevabımı aldım ve kendisine teşekkür ediyorum memleket meselesi yapmaya gerek yok ben gönderdiğim örneği inceledim zaten ve kutucukların nasıl çogalttıgını anladım benim sorum farklı idi neyse sorun çözülmüştür.
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Dün,21:12
Çözüldü 
kızgınlıkla alakası yok. öenmli olan bizim sizlere bir an önce kaliteli bir şekilde hizmet vermemiz. sitemizin var oluş amacı bu. ama ne olursa olsun elinizde örnek dahi olmasa küçük bir örnekçik hazırlayıp o şekilde göndermeniz sizin hizmet almanızı kolaylaştırır. eğer sorunuzu bir daha okursanız ki ikisini dahil. örnek olmadan anlamak veya anlamaya çalışmak oldukça zor. örnek gönderildikten sonra birşeyler ortaya çıkmaya başlıyor. demenizi beklerdim ki kutucukları çoğalttım. şunları şunları yaptım. şurada takıldım. ikinci mesajınızda bile bir şey yok. tabloya nasıl uyarlıyabilirim (bence kopyala yapıştır yap.)sonra dediğiniz pointler tabloya göre çoğalacak... ve sonucunda istediklerinize ulaşıyorsunuz. evet haklısınız memleket meselesi yapmaya gerek yok. hatalı olduğum için özür dilerim.
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 224 Bugün, 00:13 m_demir
  web sayfasının belli bir kısmını gösterme maras321 2 81 30/11/2016, 17:38 maras321
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 324 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 87 29/11/2016, 21:39 maras321
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 80 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya