günün tarihine göre tablodan ay kayıtlarını seçmek
Tarih
10/10/2011 19:23
Konu Sahibi
anariso
Yorumlar
4
Okunma
1278
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



anariso
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
09/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
12/10/2011,09:25
Çözüldü 
Sponsor Reklam
slm,

bir tablodan bir sorgu oluşturup günün tarihine göre bir kontrol yapıp bu tarihe ait olan ayın kayıtlarını görüntülemek. mesela bugun 10 ekim, sorgu çalışınca ekim ayına ait kayıtlar gelsin, kasım ayı içinde sorgu çalışırsa kasım ayına ait kayıtlar gelsin gibi...

db dosyam ekte.

.rar   Database1.rar (Dosya Boyutu: 15,99 KB / İndirme Sayısı: 17)
saygılar...

tablomun görüntüsü:
resim

sorgumun görüntüsü:
http://sultanfatih.net/dosya/sorguGoruntusu.JPG

sorgum çalışınca:
http://sultanfatih.net/dosya/sorguCalisinca.JPG

istediğim sorgu:
http://sultanfatih.net/dosya/istedigimSorgu.JPG
Cevapla

aobendes
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
140
22/12/2010
51
İzmir
Ofis 2007
06/10/2013,17:21
Çözüldü 
Öncelikle sitemize hoş geldiniz.
Eğer sizin için önemli olan tarihe göre sorgu yapmak ise, sizin sorgu1'in ölçüt kısmını değiştirdim.
İşinizi görür umarım.


Ek Dosyalar
.rar   Database1_aob.rar (Dosya Boyutu: 20,32 KB / İndirme Sayısı: 16)
İlmiyle amel etmeyen hoca bülbül gibi ötse de kargayla bir tut.
Cevapla

anariso
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
09/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
12/10/2011,09:25
Çözüldü 
Sponsor Reklam
slm,

gönderdiğiniz sorgu çalışıyor, güzel.
lakin tarih girmek gerekiyor ya, gerekmeden yani bilgisayarın tarihini dikkate aldırmak mümkün değil midir? günün tarihini otomatik kontrol edip ona göre geçerli ayı sorgulamak.

Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sorgunuza yeni bir alan oluşturunuz

Ay: Format([F1];"mmyyyy")

Ölçüt kısmınada

=Format(Date();"mmyyyy")

yazarsanız geçerli ayın kayıtlarını verecektir. Kolay gelsin
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

anariso
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
09/10/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
12/10/2011,09:25
Çözüldü 
Sponsor Reklam
harika, bu dediğiniz çalıştı, tam istediğim gibi. teşekkürler Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 245 16/01/2017, 16:35 hknct
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 11 3.155 13/01/2017, 08:07 mustim1547
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 182 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 148 12/01/2017, 12:58 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya