güncelleme tarihini otomatik kayıt etme
Tarih
08/04/2013 10:36
Konu Sahibi
medeze
Yorumlar
5
Okunma
1304
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



medeze
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
17/11/2011
3
Gaziantep
Ofis 2003
11/01/2017,14:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar yaptığım bir programda güncelleme sonrasında güncelleme tarihini formda otomatik olarak oluşmasını istiyorum. bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla

ahmet_aydinde
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
3
17/01/2011
0
Bursa
Belirtilmemiş
22/03/2016,13:00
Çözüldü 
Güncelleme tarihini kayıt edecek tablo ve (veya) alan adı oluşturun.
Form güncelleştirme öncesi olayına,
if me.NewRecord then
'Yeni kayıtsa buraya yazacak
[oluşturduğunuz yenileme alanı] = date
else
'Güncelleme ise
[oluşturduğunuz güncelleme alanı] = date
end if
Cevapla

medeze
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
17/11/2011
3
Gaziantep
Ofis 2003
11/01/2017,14:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sy ahmet_aydinde yazdığınızı tam olarak anlayamadım örnek bir kod yazarsanız sanırım daha iyi anlarım.
Cevapla

ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
801
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:03
Çözüldü 
alttaki kodu örneğinize uygulayınız. eğer yine olmadı derseniz veya anlayamaz iseniz örnek ekleyiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Dim rs As New ADODB.Recordset
   rs.Open "tablo_adi", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
   rs.Find "[tablodakidegismesatırınidsi]=" & Me.formdaki id
rs.Fields("tablo_guncellemtarihininyazilacagialan") = date
        rs.Update '
              rs.Close
Set rs = Nothing


POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla

medeze
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
17/11/2011
3
Gaziantep
Ofis 2003
11/01/2017,14:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek ekledim. Örnekte "kisibilgileri" formuna "digerbilgiler" formuna açacak buton koydum. Açılan "digerbilgiler" formunda "son güncelleme" diye bir alan oluşturdum istediğim şey bilgiler değiştirildiğinde veya kaydedildiğinde kaydedilen tarihin buraya otomatik taşınması.


Ek Dosyalar
.rar   Ögrenci bilgileri.rar (Dosya Boyutu: 54,38 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Örneği inceleyiniz umarım işinizi görür.


Ek Dosyalar
.rar   Ögrenci bilgileri.rar (Dosya Boyutu: 57,5 KB / İndirme Sayısı: 5)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.904 05/01/2017, 00:20 donepezil
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 255 01/01/2017, 14:07 atoz112
  mükerrer Kayıt taha1234 7 208 25/12/2016, 03:17 taha1234
  Tabloya eklerken aynı kayıt varsa eklenmemesi. nightashes 4 125 18/12/2016, 18:09 nightashes
  Harita da Seçilen Checkbox ile Tabloya Kayıt sadikkavakli 2 130 10/12/2016, 15:42 sadikkavakli


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya