güncelleme sorgusunun mantığını anlıyamadım
Tarih
17/06/2011 16:46
Konu Sahibi
yersahan
Yorumlar
6
Okunma
1710
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yersahan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
26/02/2009
0
Ankara
Ofis 2007
28/02/2015,09:59
Çözüldü 
Projemdeki diğer nesneleri sildim.Asıl veri tabanımda yaklaşık 2000 işçinin kaydı var.Her yıl iki kez değişen asgari ücrete paralel olarak Vergidegisiklikleri formunda Asgari ücret rakamını değiştirince F_PERSONEL formumdaki BORDRO bilgileri Dlookup yordamıyla değişiyor. Ben kümülatif maliyetleri de değerlendirmem gerektiğinden T_PERSONEL tablosunda değişen bilgileri tutmak istiyorum.Bunun için Sorgu15 i oluşturdum(Güncelleme sorgusu). Ancak sorgu bazı alanlar için doğru,bazı alanlar için yanlış çalışıyor.Rica etsem yardımcı olurmusunuz.Tşkr.


Ek Dosyalar
.zip   calısmayan güncelleme sorgusu.yersahan.zip (Dosya Boyutu: 87,66 KB / İndirme Sayısı: 14)


estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
226
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
01/11/2016,09:53
Çözüldü 
2003 olarak yüklerseniz belki yardımımız dokunabilir.
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.


yersahan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
26/02/2009
0
Ankara
Ofis 2007
28/02/2015,09:59
Çözüldü 
Kusura kalmayın,kurum içinde Access 2007 kullanıyoruz.O yüzden 2003 olarak ekliyemiyorum.Tşkr.


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,11:17
Çözüldü 
(17/06/2011, 17:07)yersahan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kusura kalmayın,kurum içinde Access 2007 kullanıyoruz.O yüzden 2003 olarak ekliyemiyorum.Tşkr.

Siz yine 2007'nizi kullanın. Bize convert edip yüklediğinizde 2003 kullanan arkadşlar size yardım edebilir. Siz o yardımı yine 2007 ile açabilirsiniz. 2007 kullanan açısından değil 2003 kullanan açısından değişir olay.
İnadına, ille de Accesstr.net...


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
02/12/2016,21:12
Çözüldü 
2003 e çevirmede benden olsun.


Ek Dosyalar
.rar   calismayan_guncelleme_Sorgusu_yersahan_2003.rar (Dosya Boyutu: 64,84 KB / İndirme Sayısı: 11)
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,06:11
Çözüldü 
örnek uygulamayı inceledim.
güncelleştirme sorgusu ile yapmak istediğinizi gördüm,
sormak istediklerim;
-asgari ücret tablosuna anladığım kadarıyla 2. satıra veri girilmeyecek ve bu tablodaki verilere göre personel tablosundaki veriler güncellenecek. Bu durumda güncelleme sorgusuna ne gerek var. Her iki tablodaki verilere göre forma veya rapora hesaplama yansıtılabilir.
-hangi alanlarda hesaplama hatası var.

SQL Code
[T_PERSONEL]![brütmaasi]*([asgariücret]![olum_sig_primi])/100

gibi bir kodda parantez hatası yapılmış olabilir mi?

hatalı güncelleştirilen alanlarda doğru değer nedir.








Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Access mysql evet/hayır alan güncelleme sorunu ozguryasin 1 2.077 16/09/2016, 22:34 ozguryasin
  Devir işlemi ve tablo güncelleme ates2014 2 132 01/09/2016, 15:40 ates2014
Question SQL üzerinden Access Sürüm Güncelleme Akifff 6 843 28/06/2016, 14:54 atoz112
  Veri güncelleme sorunu stromax 7 506 23/05/2016, 18:47 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya