Gridview Problemi
Tarih
28/01/2012 22:23
Konu Sahibi
basicnet
Yorumlar
2
Okunma
1177
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



basicnet
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
28/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2007
29/01/2012,01:55
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='vt.mdb'")
 Dim dvr As New OleDbDataAdapter("SELECT * from tablo1 where no='" & txtara.Text & "' ", baglanti)
 Dim dsr As New DataSet
 dvr.Fill(dsr, "tablo")

 TextBox1.DataBindings.Add("text", dsr, "tablo.1")
 TextBox2.DataBindings.Add("text", dsr, "tablo.2")
 TextBox3.DataBindings.Add("text", dsr, "tablo.3")
 TextBox4.DataBindings.Add("text", dsr, "tablo.4")
 TextBox5.DataBindings.Add("text", dsr, "tablo.5")
 TextBox6.DataBindings.Add("text", dsr, "tablo.6")
 TextBox7.DataBindings.Add("text", dsr, "tablo.7")




vb.nette textboxa girilen sayıya göre yaptığım Access dosyasının içindeki 1 2 3 4 5 6 7 alanlarını textboxlar içine aktarmak istiyorum bunu bu şekilden başka ne türde yapabilirim databindingins sürekil hata veriyor arka arkaya arama yapınca

Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
24/10/2016,00:04
Çözüldü 
Gridview kullanmanı öneririm. Ama veri çekmek istiyorum dersen

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
        If IsNumeric(TxtAra.Text) Then
        Else
            TxtAra.Text = 0
        End If
        Dim sql As String = "SELECT * FROM Tablo1 WHERE([0]=" & TxtAra.Text & ")"
        Dim con As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='vt1.mdb'")
        Dim cmd As New OleDbCommand(sql, con)
        If con.State = ConnectionState.Closed Then con.Open()
        Dim tbl As OleDbDataReader = cmd.ExecuteReader()

        While tbl.Read = True
            TextBox1.Text = IIf(IsDBNull(tbl.Item("1")), "", tbl.Item("1"))
            TextBox2.Text = IIf(IsDBNull(tbl.Item("2")), "", tbl.Item("2"))
            TextBox3.Text = IIf(IsDBNull(tbl.Item("3")), "", tbl.Item("3"))
            TextBox4.Text = IIf(IsDBNull(tbl.Item("4")), "", tbl.Item("4"))
            TextBox5.Text = IIf(IsDBNull(tbl.Item("5")), "", tbl.Item("5"))
            TextBox6.Text = IIf(IsDBNull(tbl.Item("6")), "", tbl.Item("6"))
            TextBox7.Text = IIf(IsDBNull(tbl.Item("7")), "", tbl.Item("7"))
        End While
        tbl.Close()

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


basicnet
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
28/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2007
29/01/2012,01:55
Çözüldü 
aradağım tamda bu sanırım teşekkürler.

datagrid göstermek istemiyorum o olmadan yapmak istiyorum
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Vb.net Webbrowser Yeni Pencere Problemi Sherlock.Holmes 9 1.615 04/12/2015, 19:09 Sherlock.Holmes
Çözüldü Foreign Key ve Relationship Problemi (Ana ve Yavru Tablo Kayıt silme) umutakkaya 3 2.252 15/08/2014, 18:04 umutakkaya
Çözüldü VB2008-Access otomatik sayı problemi intercyber 3 1.729 26/06/2013, 16:59 intercyber
Çözüldü Excele veri aktarırken sayfa seçimi problemi drummers 5 1.447 05/12/2011, 22:38 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya