Grafiği komutla çalıştırmak
Tarih
15/02/2014 12:30
Konu Sahibi
abahceci
Yorumlar
10
Okunma
1537
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar merhaba,
Ekteki örnekte form açıldığında grafik gizli ve komutla görünür hale geliyor.
Ancak form açıldığında grafik gizli olmasına rağmen grafik hesaplandığı için form açılana kadar biraz zaman geçiyor.
Bunu hızlandırmanın bir yolu var mı?
Veya grafik formda gizli kalsın ama komut düğmesine basıldığı zaman hesaplama yaptırılabilir mi?
Bu örnekte veriler fazla değil ve tek bir grafik olduğu için çok problem değil. Ama ana veritabanımda birkaç tane grafik ve fazla veri olduğu için ciddi anlamda sorun oluyor.
Yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   GRAFİK.rar (Dosya Boyutu: 32 KB / İndirme Sayısı: 18)
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.838
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:58
Merhaba
benim ilk akıma gelen tarihi LABORATUAR formundan seçip,bir butonla ayrı bir formda (frm_grafik adında olabilir) grafiği açmak olabilir.
Cevapla

abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Sponsor Reklam
Sayın C*e*l*o*y*c*e, cevabınız için çok teşekkür ederim.
Acaba söylediğinizi gönderdiğim örnek üzerinde gösterebilir misiniz?
Tekrar çok teşekkür ederim...
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,11:58
Sayın abahceci konunun son durumu nedir?

Grafiğin kaynağına baktığımda bir Sql sorgusu gördüm. Burada tarihe göre gruplama vb. işlemler yaptırmışsınız. Bu işlem sadece bir kişiye veya kısıtlı bir özelliğe göre olmadığından tüm tablodaki verilere göre çalışıyor. Tablonuzda ise test sonuçlarının hassasiyetinden kaynaklı sayısal veriler büyük ondalıklı sayılar ve çok sayıda alan var.

Select sorgunuzun hedefini daha özelleştirebilirsiniz ya da MySql gibi hızlı bir veritabanında bilgileri saklayabilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

abahceci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
24/07/2016,17:33
Sponsor Reklam
Sayın alpeki99 hocam, öncelikle konu üzerinden 4 aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen ilgilenip cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.
Doğruyu söylemek gerekirse; grafiği Tasarım sekmesinden Grafik ekle yolunu kullanarak yaptım. Yani satır kaynağı üzerinden sorgu oluşturarak yapmadım.
Select sorgusunu özelleştirebileceğimi söylemişsiniz, ancak bunu nasıl yapacağım konusunda maalesef hiçbir fikrim yok Img-cray
MySql'i de ismen biliyorum, ama hiç kullanmadım ve ne işe yaradığı konusunda hiçbir bilgim yok.
Bunlarla ilgili, "en azından fikir vermesi açısından" kısaca bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Tekrar çok teşekkür ederim...
abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,11:58
Sayın abahceci konunuzun bu kadar geride kalması bizim hatamız öncelikle bunun için kusurumuzu affedin.

Select sorgusunu özelleştirmek derken Where ile seçilecek kayıtları belirtmeyi kastetmiştim:

SQL Code
SELECT * FROM sonuclar


diyecek olursam sonuclar tablosundaki tüm kayıtları seçerim ancak

SQL Code
SELECT * FROM sonuclar WHERE cinsiyet='Erkek'


dersem sadece Cinsiyet alanındaki değeri Erkek olan kayıtları çekmiş olurum. Elbette sizin tablonuzda şart belirtmeden tüm kayıtları çekmek durumunda da kalabilirsiniz işte o zaman farklı çarelere başvurulabilir.

Anladığım kadarı ile laboratuar kayıtlarını saklıyorsunuz. Yüksek hassasiyetli rakamlar olduğu için veritabanı olarak MySql'i tavsiye ederim. Veri güvenliği, kullanıcı yetki güvenliği, hız, veritabanındaki alan türlerinin çokluğu gibi muazzam avantajları var. Eğer onbinlerce kayıt saklıyorsanız, 5 ten fazla kullanıcı ağ ortamında bu verilere erişmeye çalışıyorsanız o zaman MySql'e geçmeniz iyi olacaktır.

MySql aynı Access gibi veritabanı programıdır. Access'te program geliştirecek form, rapor varken MySql'de bu özellikler yok. Sadece veri saklama ve sorgulama için kullanılmaktadır. "Peki nasıl program olarak kullanacağım?" diye merak ediyorsunuzdur. Program olarak yine Access'i kullanacaksınız ancak verileri MySql'de saklayacaksınız. Bunun için programınızı FE ve BE olarak ikiye ayırma işlemi yapacaksınız. İş oraya gelecek olursa zaten sitede yardımcı oluruz yeni konuda.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 361 06/01/2017, 15:37 atoz112
Çözüldü Veritabanı Bölme / Tabloları Serverda Barındırma / Uygulamayı Çalıştırmak Mümkün Mü? mehami 4 607 23/11/2015, 21:31 mehami
Çözüldü Access içinde autocad çalıştırmak kadirdursun 8 1.112 24/09/2015, 21:32 atoz112
Çözüldü access 2003 de yapılan çalışma access 2007 de çalıştırmak uMits 6 1.010 19/05/2015, 10:14 uMits
Çözüldü Komutla Birlikte Fieldların boşaltılması stromax 6 951 09/03/2015, 10:26 stromax


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya