Giriş Maskesi Problemi
Tarih
16/09/2010 01:26
Konu Sahibi
UfukTekin
Yorumlar
6
Okunma
2267
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



UfukTekin
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
42
07/11/2009
0
Ofis 2010
06/01/2015,19:54
Çözüldü 
Aynı formdaki dosya no kısmının yıl/rakam (örneğin 2009/214) v.s. şeklinde girilebileceği bir giriş maskesini nasıl yapabilirim acaba? Burada önemli olan yıl hanesinin 4 rakam eksiksiz girilmeye zorlanması ve ardından "/" simgesinin otomatik gelmesi. "/" simgesinden sonra 1-6 arası rakam gelebilir.

Bu son sorum çok önemli değil ama yardımcı olursanız program neredeyse mükemmel olacak..
UfukTekin, 07-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.039
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Metin Kutusunun giriş maskesi olayına aşağıdakini yazınız.

Visual Basic Code
0000"/"000


Cevapla


UfukTekin
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
42
07/11/2009
0
Ofis 2010
06/01/2015,19:54
Çözüldü 
Hocam harikasınızImg-grin
Çok teşekkür ederim.
UfukTekin, 07-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.039
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Rica ederim, giriş maskesi olayında dikkat etmeniz gereken bir durum var, eğer slashtan sonraki sayı 4 haneli olursa sonradan sıkıntı yaratabilir, bence 0123 şeklinde 4 haneli yapın.

Cevapla


UfukTekin
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
42
07/11/2009
0
Ofis 2010
06/01/2015,19:54
Çözüldü 

Pardon hocam ama şu kısmı anlayamadım.
(16/09/2010, 01:57)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Rica ederim, giriş maskesi olayında dikkat etmeniz gereken bir durum var, eğer slashtan sonraki sayı 4 haneli olursa sonradan sıkıntı yaratabilir, bence 0123 şeklinde 4 haneli yapın.
Mesajınızdan sonra denedim ve gerçekten 4 rakamlı dosya no giremedim. Ben 1 - 6 arası rakam girebilmeliyim. Ya da slash tan sonraki kısım için giriş maskesi, yani bir sınırlama olmamalı. Bu durumda bu mümkün mü acaba?
UfukTekin, 07-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.039
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
slashtan sonra eksik karakter sırınlaması olmaması ve 6 karakter girilebilmesi için

Visual Basic Code
0000"/"######

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form Açıldığında Yeni Kayda Gitme Problemi ferhatozge 6 205 30/11/2016, 15:53 ferhatozge
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 110 28/11/2016, 01:22 nightashes
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 116 09/11/2016, 12:31 maras321
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 134 19/10/2016, 20:24 peter088
Çözüldü Birleşik Giriş Kutusundan başka alana veri girme. martineden-30 4 143 08/10/2016, 00:25 martineden-30


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya