Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma
Tarih
11/01/2017 16:29
Konu Sahibi
hknct
Yorumlar
13
Okunma
257
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hknct
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
08/06/2011
0
Tokat
Ofis 2007
Bugün,00:51
Sponsor Reklam
ekte gönderdiğim programda birim arşive devir yılına göre;



Notlar kısmına 

ilk 5 yıl için "Birim Arşivinde Saklanacak"
Sonraki 10 yıl için "Ünite Arşivinde Saklanacak"

İmha yılı ;
Şuandaki  tarihten önceki tarihlerde ise "İmha Edilecek"

birim arşiv saklama süresi "SÜRESİZ" ise "İmha Edilemez"
 

yazısı yazılacak. tüm denemelerime rağmen bir türlü yapamadım. yardımcı olabilirmisiniz


Ek Dosyalar
.rar   arsiv.rar (Dosya Boyutu: 61,32 KB / İndirme Sayısı: 3)
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
En azından benim için yetersiz bir soru olmuş.

"ilk 5 yıl için" demişsiniz ama neye göre ilk 5 yıl?
"Şuandaki  tarihten önceki tarihlerde" demişsiniz ama neye göre? Mesela örnekte İmha 25 yıl yazıyor. Hangi tarihe göre bu 25 yıl olacak?

Sorularınızı sorarken adım adım detaylandırarak sorun lütfen. "Falan kayıtta XX alanında YY değeri yazıyor bunun üzerine TT alanındaki değere göre FF işlemi yapınca ZZ alanında MM sonucunu nasıl görüntülerim?" şeklinde sorularınızı net ve anlaşılabilir şekilde sorun lütfen. Siz kendi işinizi iyi biliyorsunuz ancak biz bilmiyoruz dolayısıyla iyi bir anlatım yapmanız soruyu cevaplayanların işini kolaylaştıracaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

hknct
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
08/06/2011
0
Tokat
Ofis 2007
Bugün,00:51
Sponsor Reklam
1- "malzemeadi" adında bir tablo var. burada suçlar var  karşılıklarında da bekleme süreleri var 
formumda "Mlzkonusu" isimli açılan kutu bu tablodan veri çekiyor.

2- burada seçtiğim tercihe göre " Birim Arşiv Saklama Süresi, Kurum Arşiv Saklama Süresi" otomatik gelmektedir. Burada gelen sonuca göre de "Toplam Saklama Süresi " ve " İmha Yılı" otomatik olarak gelmektedir.  

3- burada yapmak istediğim "Notlar" bölümüne 
  İmha Edilecek
  İmha Edilemez
   Birim Arşivinde Saklanacak
   Ünite Arşivinde Saklanacak      yazılarını kendisi otomatik atmasını istiyorum. 
  
  şöyleki : "Kesinleşme Tarihi" girildiğinde "Birim Arşivine devir yılı " otamatik olarak yazmakta.
  
   a- Birim Arşivine Devir Yılı"  esas alınarak "Notlar" bölmüne  birim arşivine devir yılı itibari ile
     1- "malzemeadi" tablosundaki "barsivsaklama" kısmında yer alan yıl süresince "Birim arşivinde saklanacak"
     2- 1. madde yıldan sonra ekleme yapılarak "karsivsaklama" kısmında yer alan yıl süresince "Kurum arşivinde saklanacak"
     3- bu tabloda  karşılığında "SÜRESİZ" ibaresi varsa "İmha Edilemez", 
     4- İmha yılı geçmiş ise "İmha Edilecek" yazacak
     Örnek verirsek ;
    Kesinleşme tarihi 01/01/2016 olan "Tazminat"  evrakı olduğunu varsayalım,
    Birim arşive devir yılı : 2017
            2017+5 =2022 yılına kadar" Birim Arşivinde Saklanacak"  
            2022+10=2032 yılına kadar" Kurum Arşivinde Saklanacak"  yazacak.
            
             evrak "Esas Defteri" ise  karşılığında "SÜRESİZ" yazdığı için " imha edilemez"
              yukarıdaki hesaplama sonucunda çıkan tarih günümüzden önce ise "imha edilecek" yazacak

 
            
            
            
            
                                  
       

  
Cevapla

hknct
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
08/06/2011
0
Tokat
Ofis 2007
Bugün,00:51
veya bu yazma işlemini rapor alırken de ilgili bölüme yazdırabbiliriz
Cevapla

atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.781
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,18:20
Sponsor Reklam
sayın hknct,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   arsiv-ATOZ.rar (Dosya Boyutu: 30,89 KB / İndirme Sayısı: 4)
Cevapla

hknct
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
08/06/2011
0
Tokat
Ofis 2007
Bugün,00:51
(11/01/2017, 23:12)atoz112 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sayın hknct,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.

Teşekkür ederim.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  metin kutusuna girilen ilk karakterin silinmesi slayerrrrr 4 91 17/01/2017, 14:27 slayerrrrr
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 197 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Metin Kutusu Hk. Serkan Çevik 2 71 12/01/2017, 20:28 Serkan Çevik
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 151 12/01/2017, 12:58 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya