1



Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geçerlilik Kuralı
Çevrimdışı
lokosit40
Üye

Üye
33
6
14/02/2009
0

Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,16:22
#1
Çözüldü 
Merhaba,
Öncelikle herkeze kolay gelsin...
Access e yeni başladım.

Oluşturduğum Formda Protokol No yazan yere daha önceden girilen sayının girilmesini istemiyorum.Bunun kolay bir yolu var mı?.Bu alanı birincil anahtar yapmadım.Tablo tasarım görünümünde '' yineleme yok'' dedim.OLuyor ama bu sefer Access uzunca bir hata veriyor.Bu hatayı nasıl kısaltabilirim

yada.Geçerlilik kuralına ne yazmam gerekir???Eğer buraya yazarsam geçerlilik metnine istediğimi yazabilceğimi biliyorumm..

yardımcı olursanız sevinirimm..saygılar.iyi çalışmalar..


Ek Dosyalar
.rar   Er&bay kullanıcı adı_LAB_sifre_123.rar (Dosya Boyutu: 709.03 KB / İndirme Sayısı: 7)


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Çevrimiçi
Uzman
2,577
54
29/10/2008
833
Mevlüt B.
Ankara
Ofis 2010
#2
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Dim DUR As String
Dim stLinkCriteria As String
DUR = Me.[Protokol No].Value
stLinkCriteria = "[Protokol No]=" & "'" & DUR & "'"
If DCount("[Protokol No]", "HASTA", stLinkCriteria) > 0 Then

MsgBox "DİKKAT DAHA ÖNCE *** " _
& DUR & " ***Protokol No DAHA ÖNCE GİRİLMİŞ." _
& vbCr & vbCr & " FARKLI PROTOKOL NO GİRİNİZ.....", vbInformation _
, "*********MÜKERRER KAYIT***********"
Me.Undo

End If





Bu kodu Protokol no i imli metin kutusunun "güncelleştirme öncesine " gir olacaktır


Ek Dosyalar
.rar   Er&bay kullanıcı a-celoyce cevap.rar (Dosya Boyutu: 688.11 KB / İndirme Sayısı: 17)


lokosit40
Üye
Çevrimdışı
Üye
33
6
14/02/2009
0

Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,16:22
#3
Çözüldü 
yaptım ama ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı hatası verdi run time error 3464


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Çevrimiçi
Uzman
2,577
54
29/10/2008
833
Mevlüt B.
Ankara
Ofis 2010
#4
Çözüldü 
örnek ekledim ona bak


lokosit40
Üye
Çevrimdışı
Üye
33
6
14/02/2009
0

Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,16:22
#5
Çözüldü 
ellerine sağlık ama ben aynı işlemi yapıyorum olmuyor.birde Protokol No yazan yer Metin219 ama perotokol No yazınca nasıl oluyor onu çözemedim..


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Çevrimiçi
Uzman
2,577
54
29/10/2008
833
Mevlüt B.
Ankara
Ofis 2010
#6
Çözüldü 
HASTA isimli tablodan alıyor ve orada alan adı Protokol No geçiyor,bu yüzden





Geçerlilik Kuralı Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
geçerlilik kuralı
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Alan Boyutu,Varsayılan değer,Geçerlilik kuralı Nedir ?(sınav var lütfen ) myturuncu 7 3,819 05/11/2010, 07:06
Son Yorum: benremix
Çözüldü Geçerlilik Kuralı ile Veri Sınırlama 8sekiz8 5 2,118 04/10/2010, 17:41
Son Yorum: mustafa_atr
Çözüldü Geçerlilik Kuralı mardonius 2 1,613 17/05/2010, 16:29
Son Yorum: mardonius



Sayfayı İzleyenler : 2 Ziyaretçi

Bunlar da ilginizi çekebilir!


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2014 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.