| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan




Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geçerlilik Kuralı
lokosit40
Üye
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Üye
33
6
14/02/2009
0
Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,16:22
#1
Çözüldü 
Merhaba,
Öncelikle herkeze kolay gelsin...
Access e yeni başladım.

Oluşturduğum Formda Protokol No yazan yere daha önceden girilen sayının girilmesini istemiyorum.Bunun kolay bir yolu var mı?.Bu alanı birincil anahtar yapmadım.Tablo tasarım görünümünde '' yineleme yok'' dedim.OLuyor ama bu sefer Access uzunca bir hata veriyor.Bu hatayı nasıl kısaltabilirim

yada.Geçerlilik kuralına ne yazmam gerekir???Eğer buraya yazarsam geçerlilik metnine istediğimi yazabilceğimi biliyorumm..

yardımcı olursanız sevinirimm..saygılar.iyi çalışmalar..

Ek Dosyalar

Er&bay kullanıcı adı_LAB_sifre_123.rar
.rar
Dosya Boyutu: 709,03 KB   İndirme Sayısı: 7
AccessTr.neT
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Uzman
M.... B....
2.743
29/10/2008
880
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:40
#2
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Dim DUR As String
Dim stLinkCriteria As String
DUR = Me.[Protokol No].Value
stLinkCriteria = "[Protokol No]=" & "'" & DUR & "'"
If DCount("[Protokol No]", "HASTA", stLinkCriteria) > 0 Then

MsgBox "DİKKAT DAHA ÖNCE *** " _
& DUR & " ***Protokol No DAHA ÖNCE GİRİLMİŞ." _
& vbCr & vbCr & " FARKLI PROTOKOL NO GİRİNİZ.....", vbInformation _
, "*********MÜKERRER KAYIT***********"
Me.Undo

End If





Bu kodu Protokol no i imli metin kutusunun "güncelleştirme öncesine " gir olacaktır


Ek Dosyalar

Er&bay kullanıcı a-celoyce cevap.rar
.rar
Dosya Boyutu: 688,11 KB   İndirme Sayısı: 19
AccessTr.neT
Cevapla


lokosit40
Üye
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Üye
33
6
14/02/2009
0
Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,16:22
#3
Çözüldü 
yaptım ama ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı hatası verdi run time error 3464
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Uzman
M.... B....
2.743
29/10/2008
880
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:40
#4
Çözüldü 
örnek ekledim ona bak
Cevapla


lokosit40
Üye
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Üye
33
6
14/02/2009
0
Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,16:22
#5
Çözüldü 
ellerine sağlık ama ben aynı işlemi yapıyorum olmuyor.birde Protokol No yazan yer Metin219 ama perotokol No yazınca nasıl oluyor onu çözemedim..
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Uzman
M.... B....
2.743
29/10/2008
880
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:40
#6
Çözüldü 
HASTA isimli tablodan alıyor ve orada alan adı Protokol No geçiyor,bu yüzden
Cevapla






"Geçerlilik Kuralı" Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tablo düzeyinde geçerlilik kuralı Mecnun24 12 795 23/12/2014, 16:56 Mecnun24
Çözüldü Alan Boyutu,Varsayılan değer,Geçerlilik kuralı Nedir ?(sınav var lütfen ) myturuncu 7 6.907 05/11/2010, 07:06 benremix
Çözüldü Geçerlilik Kuralı ile Veri Sınırlama 8sekiz8 5 3.155 04/10/2010, 17:41 mustafa_atr
Çözüldü Geçerlilik Kuralı mardonius 2 2.709 17/05/2010, 16:29 mardonius


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya