| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan
Hoşgeldin Misafir ! Giriş Kayıt Ol



Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geçerlilik Kuralı
lokosit40
Üye
Kullanici Avatari

Dışarıda

Üye
*
33
6
14/02/2009
0

Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,17:22
#1
Çözüldü 
Merhaba,
Öncelikle herkeze kolay gelsin...
Access e yeni başladım.

Oluşturduğum Formda Protokol No yazan yere daha önceden girilen sayının girilmesini istemiyorum.Bunun kolay bir yolu var mı?.Bu alanı birincil anahtar yapmadım.Tablo tasarım görünümünde '' yineleme yok'' dedim.OLuyor ama bu sefer Access uzunca bir hata veriyor.Bu hatayı nasıl kısaltabilirim

yada.Geçerlilik kuralına ne yazmam gerekir???Eğer buraya yazarsam geçerlilik metnine istediğimi yazabilceğimi biliyorumm..

yardımcı olursanız sevinirimm..saygılar.iyi çalışmalar..


Ekli dosyalar
.rar   Er&bay kullanıcı adı_LAB_sifre_123.rar (Boyut: 709,03 KB / İndirilmeler: 7)


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
2.636
55
29/10/2008
849
Mevlüt B.
Ankara
Ofis 2010
Bugün,04:55
#2
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Dim DUR As String
Dim stLinkCriteria As String
DUR = Me.[Protokol No].Value
stLinkCriteria = "[Protokol No]=" & "'" & DUR & "'"
If DCount("[Protokol No]", "HASTA", stLinkCriteria) > 0 Then

MsgBox "DİKKAT DAHA ÖNCE *** " _
& DUR & " ***Protokol No DAHA ÖNCE GİRİLMİŞ." _
& vbCr & vbCr & " FARKLI PROTOKOL NO GİRİNİZ.....", vbInformation _
, "*********MÜKERRER KAYIT***********"
Me.Undo

End If





Bu kodu Protokol no i imli metin kutusunun "güncelleştirme öncesine " gir olacaktır




Ekli dosyalar
.rar   Er&bay kullanıcı a-celoyce cevap.rar (Boyut: 688,11 KB / İndirilmeler: 18)


lokosit40
Üye
Kullanici Avatari

Dışarıda

Üye
*
33
6
14/02/2009
0

Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,17:22
#3
Çözüldü 
yaptım ama ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı hatası verdi run time error 3464


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
2.636
55
29/10/2008
849
Mevlüt B.
Ankara
Ofis 2010
Bugün,04:55
#4
Çözüldü 
örnek ekledim ona bak



lokosit40
Üye
Kullanici Avatari

Dışarıda

Üye
*
33
6
14/02/2009
0

Kırşehir
Ofis 2003
27/11/2014,17:22
#5
Çözüldü 
ellerine sağlık ama ben aynı işlemi yapıyorum olmuyor.birde Protokol No yazan yer Metin219 ama perotokol No yazınca nasıl oluyor onu çözemedim..


C*e*l*o*y*c*e
Isparta'nın gülü
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
2.636
55
29/10/2008
849
Mevlüt B.
Ankara
Ofis 2010
Bugün,04:55
#6
Çözüldü 
HASTA isimli tablodan alıyor ve orada alan adı Protokol No geçiyor,bu yüzden





"Geçerlilik Kuralı" Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş geçerlilik,kuralı,geçerlilik kuralı

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Çözüldü Tablo düzeyinde geçerlilik kuralı Mecnun24 12 405 23/12/2014, 17:56
Son Mesaj: Mecnun24
Çözüldü Alan Boyutu,Varsayılan değer,Geçerlilik kuralı Nedir ?(sınav var lütfen ) myturuncu 7 4.727 05/11/2010, 08:06
Son Mesaj: benremix
Çözüldü Geçerlilik Kuralı ile Veri Sınırlama 8sekiz8 5 2.435 04/10/2010, 18:41
Son Mesaj: mustafa_atr
Çözüldü Geçerlilik Kuralı mardonius 2 1.964 17/05/2010, 17:29
Son Mesaj: mardonius
Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir!


Cazip Fikirler | Web Design Bodrum | BodrumBilisim.com | Zumrut.Org | Hepimiz Biriz | Site Ekle
Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye Üretici: MyBB, © 2002-2015 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.