Forum Üzerinde Tabloya Bağlı metin kutusuna değer getirme
Tarih
13/01/2011 22:11
Konu Sahibi
tartini
Yorumlar
4
Okunma
1477
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



tartini
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
62
14/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
05/11/2013,19:02
Çözüldü 
Merhabalar;

Ne yaptıysam olmnadı arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.

Örnekteki T_NAKFATURA tablosundaki ;

TUTAR alanına Metin60 içerisinde yer alan alt forumdan gelen toplam tutar değerin otomatik yazdırmam lazım.
Değer geldikten sonra KDV ve Genel toplamınıda otomatik aldıracağım.


Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.


Ek Dosyalar
.rar   OTOMASYON.rar (Dosya Boyutu: 150,99 KB / İndirme Sayısı: 23)
tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Çözüldü 
Tutar kutusunun denetim kaynağına

Visual Basic Code
=[T_IRSALIYE_NAK_FATURA].[Form]![TOPLAM_NAVLUN]


yazın yine.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


tartini
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
62
14/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
05/11/2013,19:02
Çözüldü 
sayın alpeki99;

ilginiz için teşekkürler bu şekilde geliyor ancak.
Tutar kutusuna gelecek değer aynı zamanda T_NAKFATURA tablosundaki Tutar alanına yazılacajk. bu nedenle denetim kaynağı olarak kullanamıyorum. Bunun başka bir yolu varmı ?

Aynı olayı F_FATURA tablosunda yaptım orada sorun yok ama burada olmuyor..

yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Çözüldü 
Eğer Access 2010 kullanmıyorsanız tabloya hiçbir şekilde hesaplanan değeri kaydetmeyin. Bu şekilde hesaplarda oynama olması büyük ihtimaldir. Uyarımıza rağmen illaki kaydedeceğim diyorsanız :

1- Kaydı Kaydet butonunun Tıklandığında olay kodundaki Katıştırılmış Makro olan yeri silip Olay Oluşturucu seçin ve Vba kodunu açın.

2- Kaydetme işleminden önce Tutar alanının değeri olarak Metin61'i atayın

3- Kaydı kaydetme kodunu yazın.

Ekte belirtmiş olduğum ayrıntılar mevcuttur.

NOT : Çözümü üretmiş olmakla beraber hiç bir zaman böyle bir kodu pratikte kullanmam.


Ek Dosyalar
.rar   OTOMASYON_accesstr.rar (Dosya Boyutu: 130,64 KB / İndirme Sayısı: 22)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


tartini
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
62
14/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
05/11/2013,19:02
Çözüldü 
Örnekte yer alan F_FATURA isimli foruma bakarbilirmisiniz. Orada aynı uygulama var ve sorunsuz çalışıyor.

Burada neden çalışmadı anlamadım...

İlginize teşekkürler.
tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Metin Kutusuna Yazarken Satır Kontrolü musteri53 9 130 2 saat önce musteri53
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 78 Dün, 13:12 Serkan Çevik
  Liste kutusuna tıklayınca metin kutusuna bilgiyi getirme nightashes 5 91 28/11/2016, 23:33 nightashes
  Metin Kutusu Hk. Serkan Çevik 2 62 25/11/2016, 23:40 Serkan Çevik
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 200 15/11/2016, 00:59 shalala


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya